Fısıltı HABERLERİ
HV
09 MAYIS Perşembe 15:16

SAĞLIK.     

Kerim ÇATALBAŞ ( Yazar & Karikatürist )
Kerim ÇATALBAŞ ( Yazar & Karikatürist )
Giriş Tarihi : 15-01-2024 10:10

SAĞLIK.            

Sanayileşmeyle ve teknolojik gelişmelerle birlikte hastalıklarda artmıştır. 
Her ne kadar tıp her geçen gün kendini hızlı bir şekilde yenilesede hastalıklarda aynı oranda artmaktadır. Bir de üzülerek söylüyorum yediğimiz gıdaların sağlıksız oluşu.
Çevre kirliliği, ekolojik dengenin bozulması yeni hastalıkların habercisi olabiliyor. Bunun en büyük örneği yakın zamanda yaşadığımız covit vakası. Ondan önce kuş gribi ve domuz gribi vakalarına şahit olmuştuk.                                        Biraz tarihde bir yolculuk yaparsak Eski Mısır Mumyalarında hiç kanser vakası görülmemiştir.1. Dünya savaşı yıllarında bütün Dünya 'yı İspanyol gribi kasıp kavurmuştur.
Yaşadığımız şu günlerde yine malesef grip vakaları artmış durumda. Öncelikle bireysel olarak kendi önlemlerimizi almalıyız. Beslenmemize dikkat etmeli. Kalabalık ortamlardan mümkün mertebede uzak durmalı. Yeteri kadar uyumalı ve güzel bir şekilde dinlenmeliyz.
Konuyla ilgili Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi (SEAH) Başhekimi Prof Dr. Fikret Halis " Vakalarda mevsimsel bir artış yaşandığını belirtti ve günlük 12 bin hastaya hizmet verdiklerini" söyledi.
Ne diyordu Kanuni Sultan Süleyman " Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. 
Herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum.

YORUMLAR