Fısıltı HABERLERİ
HV
09 MAYIS Perşembe 18:22

SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN     

Kerim ÇATALBAŞ ( Yazar & Karikatürist )
Kerim ÇATALBAŞ ( Yazar & Karikatürist )
Giriş Tarihi : 01-01-2024 15:52

SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN               

1979- 1980 eğitim öğretim dönemi. Karasu Lisesi 'nde, Ortaokula başlamıştım. O yıllarda Karasu herkesin birbirini tanıdığı küçük bir ilçeydi. Sabahtan öğleye kadar liseli öğrenciler eğitim görür. Öğleden sonra ise ortaokul öğrencileri eğitim görürdü. O gün okula gitmek için evden çıkıp, yürürken sokakların boş olduğunu görüyorum. Sokakta okula gitip gelen hiç bir öğrenci göremiyorum. Okulun bahçesine girince kimseleri göremiyorum. Küçük bir araştırma yapınca liseli bir ağabimizin o dönemde yaşanan malum sebeplerden dolayı bıçaklanarak öldürüldüğü için okulun bir hafta tatil edildiğini öğreniyorum. Zaten okulun son haftasıydı. Hafta sonu yarı yıl tatiline girecektik. Tası tarağı toplayıp köye gidiyorum. Tabii karnede  alamadık.


Aynı günlerde, akşam tek kanallı siyah beyaz televizyonlarımızda haberleri izlerken sokak çatışmalarında onlarca gencin ölüm haberlni izliyorduk. Can güvenliği ve mal güvenliği kalmamıştı. Bütün bunların tek nedeni vardı. İnsanların siyasi fikir ayrılıkları.


Geriye hafızada kalanlar, Çorum' da, Maraş'ta yaşananlar, kanlı 1 Mayıs olayları ve sokak çatışmalarında yitip giden canlar ve arkasından 12 eylül.  
Ne diyor Aristo " Sevdiklerinizle siyaset yapmayın. Zira siyaset dostlukları zedeler. Siyasetçiler yollarına devam ederken, siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız."
Önümüzdeki yaklaşan bir seçim var. Kendi inançımıza saygı gösterilmesini istiyorsak. Başkalarının inandıklarına da, saygı göstermeliyiz. Kırıp  dökmeden önümüzdeki seçim döneminin atlatılması dileyiyle

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR