Fısıltı HABERLERİ
HV
09 MAYIS Perşembe 14:05

ŞİDDET

Kerim ÇATALBAŞ ( Yazar & Karikatürist )
Kerim ÇATALBAŞ ( Yazar & Karikatürist )
Giriş Tarihi : 04-03-2024 14:55

ŞİDDET
Malesef şiddet hiç hız kesmeden artıyor. Sağlıkta şiddet, kadına şiddet, çocuğa şiddet, trafikte şiddet, hayvana şiddet. Sayda  say.
Mersin' de yaşanan bir olayda ise bir okul müdürü, 17 yaşındaki oğluyla birlikte, biri 71 diğeri ise 77 yaşında olan yaşlı çifti otobüste koltuk tartışması sonucu darp ediyor. İşin daha vahim tarafı ise 77 yaşındaki adamın yüzde 88 engelli raporu olması. Bunu yapan adam 17 yaşındaki oğluyla birlikte yapıyor. Bu adam bir baba. Üstelik eğitimci, okul müdürü. Durum çok vahim.
Oysa ki eğitim ailede başlar, okulda biter. Bir eğitimci bir baba ve aynı zamanda idareci vasfı da mevcut. Bunu çocuğuyla birlikte yapıyorsa, yandı gülüm keten helva. Kime ne? anlatabiliriz ki!
Bu durum ilgili yasal düzenlemeler yapılmakla birlikte konunun uzmanlar tarafından araştırılıp  aileden başlayıp bütün eğitim kurumlarında gerekli eğitimler verilerek konu tabandan çözülmeli diye düşünüyorum. Yoksa gidişhat hiç iyi görünmüyor. 
Tabii ki uyuşturucunun her geçen gün bir az daha yaygınlaşıp, uyuşturucu kullanım yaşınında giderek düştüğünü de unutmamalıyız.

YORUMLAR