Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 16:46

SİZ İNSAN MISINIZ?

Nesibe TÜKEL ( YAZAR )
Nesibe TÜKEL ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 17-05-2023 10:08

SİZ İNSAN MISINIZ?

Deprem ..
Hüzün...
Matem...
Gözyaşı ..

O gün tüm Türkiye, korku ve endişe ile uyandık. Zira, her yer yerle yeksan olmuş, insanlar bir yerden bir yere şuursuzca kaçışıp duruyorlardı. Görüntüler herkes gibi hepimizin kanını dondurmuş, yüreğimize âdeta bir hançer saplanmıştı.

   Bırakın dakikaları ve saniyeleri an itibari ile telefonu elimize alıp bölgede yaşayan tanıdık tüm dostlarımızı arayıp "geçmiş olsun kardeşim, Rabbim daha büyük acılar ve afetler göstermesin. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yeter ki ...... ihtiyacımız " deyin demiş idik.

     Evler yerle bir olmuş, insanlar bir anda varlıktan  yokluğa düşmüşlerdi. Resmi rakamlara göre 50.000 binin üzerinde insan ölmüş, binaların büyük bir kısmı ise ya yerle bir olmuş ya oturulamayacak kadar büyük hasar görmüş yada orta ölçekli hasarlı idi. "Sağlamdır!!" denilecek bina ise nerede ise yok denecek kadar az idi.
    
   Devlet, depremin daha ilk dakikalarından itibaren varlığını göstermiş ve başta Cumhurbaşkanımız olmak üzre bütün bakanlar, milletvekilleri, valiler, belediye reisleri ile gecesini gündüzünü katarak günler ve haftalarca depremzede kardeşlerimiz ile bir ve beraber yaralarını sarmaya çalıştılar. 
   
   Kısa zamanda öncelikli olarak geçici prefabrik evlere yerleştirilen depremzedelerin kalıcı konutları ise Cumhurbaşkanımızın "BİR YIL İÇİNDE KONUTLAR VERİLECEK" talimati ile yapılmaya başlandı ve bir müddet sonra da özellikle köy evlerinin bir kısmı depremzede kardeşlerimize anahtar teslim edildi. 

VE SEÇİM.

Bir kaç gün öncesinde 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde asrın felaketiyle sarsılan deprem bölgesi açık ara farkla Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı destekledi.

   Asrın felaketini yaşayan, deprem sonrası devletin bir an bile yalnız bırakmadığı depremzedeler, sandıklara akın ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekledi.

   Öte yandan asrın felaketiyle sarsılan başta Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ve diğer deprem bölgesindeki iller olmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oylarının yüksek çıkmasının ardından sosyal medyada bazı muhalifler depremzedelere ağza alınmayacak hakaretler savurdu.
   
   Deprem, Rabbim kimseye böyle büyük bir acı ile imtihan etmesin. Zira, depremzede kardeşlerimiz hem mallarını hem de canlarını ve cananlarını kaybetmişler geriye dönük bütün hatıraları yıllarca acı olarak yaşanmasına düçar olmuştur.
   
Herkes şunu açık ve net bilmelidir. Seçim bir savaş değil, bir tercihtir. Bu tercihte herkesin kendi hür iradesi ile sandığa gidip oyunu kulanması ile gerçekleşmektedir. Kimsenin kafasına silah dayayarak şu partiye oy vereceksin denilmemiştir. 
   Oysa bizim klasik solcu kardeşlerimiz ve iktidar düşmanı kim yada kimler ise aynı düşüncede olmadığını görüyoruz. Depremzede bölgesine götürdükleri yardımları sanki:
  
   "Bize diyet borcunuz var, biz size en zor zamanınızda maddi yardımlarda bulunduk şimdi sıra sizde. Bu seçimde vereceğiniz oyun rengi Millet İttifa'kıdır. Yani Kemal Kılıçdaroğlu'dur." der gibiler. 

Yok yoook "der gibiler" ifadesi çok  fazla, direk olarak bunu sosyal mecralarda yaptıkları paylaşımlar ile göstermişlerdir.

Yazıklar olsun...
Utanmaz...
Arlanmaz...
Allah'tan korkmaz, kullardan utanmazlar!!!  
Nasıl böyle şeyler yazabilirsiniz!!! 
  Okuyunca ve paylaşımlarını görünce BUNLAR İNSAN OLAMAZLAR!!! dedim. Daha fazla yazmak istemiyorum. Yorumlarınızı siz değerli okuyucularımıza bırakıyorum.

    Buyrun!!!! 

   "Deprem bölgesinde AKP'nin aldığı oy oranı inanılır gibi değil... Şaka şaka hiç şaşırmadım."

"Biz de salak gibi her ay yardım yapıyoruz aç açıkta kalmasınlar diye, haram zıkkım olsun"


"Deprem bölgesine yardım etmek için uğraştığım günlere lanet olsun."

"Çok üzüldük. Çok dua ettik Rabbime. Ama kalanlara gönderdiğim bütün YARDIMLAR HARAM OLSUN"

"Beter olsunlar"

"Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya... Allah'ın bir bildiği varmış."

"Kimse bana artık Hatay'da su yok, yok bilmem ne yok demesin!! Yazıklar olsun o döktüğüm göz yaşlarına, uykusuz canlı cenaze gibi dolaştığım ve tüm maddi manevi yaptıklarıma!! Beter olun!!"

Sözün özü.
Size ancak sizin yazdıklarınız ile cevap veriyor ve sizi Allah'a havale ediyorum.

    BETER OLUN!!!

Sağlık ve afiyet ile.
Nesibe Tükel

YORUMLAR