Fısıltı HABERLERİ
HV
21 MAYIS Salı 09:15

YAZAR, SARE BİLGEN KİMDİR ? OTOBİYOGRAFİ

Sare BİLGEN  (Yazar)
Sare BİLGEN (Yazar)
Giriş Tarihi : 13-04-2024 15:48

OTOBİYOGRAFİ
SARE BİLGEN 

Ben Sare Bilgen. 2 Ekim 1996’da Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde dünyaya geldim. Üç kardeşin en büyüğüyüm. Ferizli’nin Tokat mahallesinde yaşadık. Babam İbrahim Çubuk senelerce bizleri okuttu büyüktü bu zamanlara getirdi.
İlk ve orta okulu Ferizli’nin Konuklu İlkokulunda, Liseyi Adapazarı merkez Anadolu İmam Hatip lisesinde tamamladım. Güzel dolu dolu geçen bir lise hayatım aslında bana ilerisi için daha o yıllarda güzel sinyaller vermeye başlamıştı. Fakat ben bunu zamanla daha iyi öğrenecektim.

2015 senesinde hayatın bir kez daha güzelliklerle dolu olduğunu anladım. Birlikte yeni yerler keşfedeceğim, elimi bırakmayan yoldaşım, destekçim, eşim Veysel Bilgen ile tanıştım. Çok şükür bugünümüze.
Bu süre zarfında çocuk gelişimi sertifikası alarak İşaret dili ve çeşitli kurumların eğitim programlarına katıldım.
Herkes masalarını çiçeklerle süslerken ben renk renk ajandalarıma yer verdim 


2017 yılında hayatımıza bir renk 2023 yılında ikinci renk daha katıldı. Evimiz hareketlendi, bereketlendi. Oğlumlarım büyürken bende Açıköğretim Üniversitesi önlisans ilahiyatı tamamladım. 
Diyanet 4-6 yaş kreşinde, özel Lalezar çocuk akademisi anaokulunda  görevler aldım.

Tabi bu saydıklarımın her anında kitaplarım bana yoldaştı. Babam ve annemin kalbime ektiği kitap tohumları zamanla çiçek açtı. Her zaman hayatımın başköşesinde yerini aldı. Heybeme koyduğum kitaplar ile çıktığım bu yolda faydalı olabilmek için instagram üzerinden 2019 senesinde  @hobicim54 sayfamı açtım. Başladım okuduklarımı yorumlamaya. Okuma programları, etkinlikler ve çekilişler ile kocaman bir aile olduk. Halen @hobicim54 sayfamda yazarlar, yayınevleri ve okuma gruplarım ile aktif çalışmalar yapmaktayım. Kişisel hesabım @sare.bilgen de ise yazılarım , okul ve söyleşiler,kendi kitaplarım için ayırdım.


2022 de çeşitli platformlarda köşe yazıları yazdım. Bazı çocuk kitaplarımda derleme yazılarım yayınlandı. Adım adım hedefime ulaştım ve 2023 Temmuz ayında Multibem yayınlarından 3 adet kitabım çıktı
Kısaca konularını sizlerle paylaşmak isterim. 

1-Antik bir kent
“Dağlar, taşlar adımı fısıldar; onları keşfetmem için gün yüzüne çıkarlar.”

Sabahları, “Bugün nereyi keşfedeceğiz?” diyerek uyanan bir çocuk hayal edin. En kıymetli eşyaları; defteri, kalemi, kazı eşyaları... Çünkü o, bir “arkeo-çocuk” ve Myra Antik Kenti’ne gelen çocuklara rehberlik ediyor.

Antik kente gelen çocuklar, daha önce görmedikleri bir dünyanın kapısını aralıyor. Sen de onların hikâyesine katılmak ister misin?

2- Yüzen Cami
Biraz düşün bakalım daha önce hiç: “Yüzen bir cami” gördün mü? “Kahke” yedin mi? “Ellerinle balıkları besledin mi?” Peki tüm bunları, Türkiye’nin “bereketli topraklar” denilen bir şehrinde deneyimleyebileceğini biliyor musun?
Bu kitabın kahramanları, birbirini çok seven iki arkadaştır ve yolları Urfa’da kesişir. Başlarından geçen maceraları ve Urfa şehrinin güzelliklerini öğrenmek istersen bu kitap size göre.

3-Bir taş üç medeniyet 

El feneri, ip, piller, dürbün, defter, kalem, büyüteç, atıştırmalıklar ve en önemlisi bir fotoğraf makinesi... Karavanımla yeni bir yolculuğa çıkmaya hazır mısın?
Bu sefer, Türkiye’nin doğusuna, Ağrı’ya yolculuk yapacağız. Heybetli Ağrı Dağı’nı ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış görkemli İshak Paşa Sarayı’nı ziyaret edeceğiz.
Bunları yaparken arkadaşlarımla nasıl eğlendiğimi ve neler öğrendiğimizi bilmek istersen yapman gerekeni biliyorsun. 


Çocuklar sıkılmadan okusun diye  kültürel mekanlar eğlenceli hikayelere çevrildi.
Bu şekilde yazma serüvenim hız kesmeden devam ediyor. 
Allah ömür verdikçe okumaya, yazmaya, yenilikler keşfetmeye devam inşallah:)

@sare.bilgen

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR