Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 02:22

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever; Geleceğimizin Teminatı Çocukların İyi Bir Eğitim Alması Gerekiyor

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesi Sakarya’da sürdürülen eğitim yatırımlarını değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 17-08-2023 14:18
AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever; Geleceğimizin Teminatı Çocukların İyi Bir Eğitim Alması Gerekiyor

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşcı, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş ve İl Başkan Yardımcısı Merve Hilal Coşar ile birlikte güçlendirme ve renovasyon çalışmaları tamamlanan Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Uygulama Oteli’ni, Adapazarı Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yeni inşa edilen Anaokulu’nu ve 8 derslikli Ozanlar Abdülhamit Han Anaokulu’nu ziyaret etti.

Sakarya’da sürdürülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler veren İl Başkanı Tever, “Yeni reformlarla günün ihtiyacına uygun adımları yerine getirmeye, şehrimizin eğitim altyapısını ve kalitesini yükseltmeye durmadan devam ediyoruz” ifadelerine değindi.

Tever, “Geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerimizin iyi bir eğitim alması, kaliteli bir mesleki eğitimin yanı sıra, gelişmeye ve araştırmaya açık bir bakış açısına sahip olabilmeleri, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirilmesi için bütün imkânlarımızı seferber etmeye devam ediyoruz. Sakarya’mız yeni eğitim öğretim dönemine aldığı tedbir ve paketler ile çok daha güçlü bir şekilde hazırlanıyor.

Son iki yıl içerisinde yeni okul projeleri, bina güçlendirmeleri, yık-yap kapsamındaki çalışmalar için 1 milyar TL’lik bir yatırım paketini hayata geçirdik. Bu tek kalemlik bütçe desteği dahi şehrimizde eğitim alanında önemli atılımlar gerçekleştirmeye, yıkılması gereken okulları hızlı bir şekilde yıkıp yerine yeni okullar yapmamıza büyük olanaklar sağladı. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e ve Bakanlığımıza destek ve yardımları için çok teşekkür ediyoruz.

Hepimizin bildiği üzere Sakarya’mız deprem kuşağında yer alan bir il ve bu konuda okullarımızın depremde en güvenli ortamlar olabilmesi için özellikle son dönemlerde yürütme olarak gayretli bir çalışmayı ortaya koyduk ve bu çalışmaları artırarak devam ettiriyoruz. Bu yönde şehrimizdeki ihtiyaçlar tespit edilerek yık-yap kapsamında 36 okulumuzu, 30 tanesi anaokulu olmak üzere 48 yeni okulumuzu bu süreçte inşa ediyoruz. Şehrimiz bu 84 yeni ve modern okul ile beraber özellikle de okul öncesi eğitimde çıta atlamış olacak.

Girdiğimiz her ortamda ifade ettiğimiz ‘2023 yılı sonuna kadar Sakarya’mızda güçlendirme yapılacak bir okul dahi kalmayacak’ sözü de inşallah bu vesileler ile gerçekleşmiş oluyor. Bu hedef doğrultusunda verilen bütçe desteğini çok önemsiyor ve Sayın Bakanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.

Bugün güçlendirmesi tamamlanarak yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanan Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, okullarımızdaki yemek ihtiyacı için 50 Bin kişilik yemek hizmeti hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından sağlanıyor. Yine iyi uygulama örneği kapsamında uygulama otelinde, öğrencilerimizin hem mesleki öğrenimlerine imkân sağlanıyor hem de misafirlerin konaklama ihtiyacı karşılanmış oluyor.

Sakarya’mızdaki 793 okul, 8812 dersliğimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz marifetiyle yeni dönem için hazırlanıyor. Bu yıl yine ek bütçe ile yardımcı kaynak kitaplarda hazırlanarak 247 Bin 797 öğrencimiz için sınıflardaki yerini almış olacak. Yine toplum yararına personel kapsamında temizlik görevlilerimiz iş başı yapmış olacak.

Yeni reformla günün ihtiyacına uygun adımları yerine getirmeye, şehrimizin eğitim altyapısını ve kalitesini yükseltmeye durmadan devam edeceğiz. Başta ailelerimiz olmak üzere, çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz ve eğitim camiasının tüm mensuplarına 2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR