Azerbaycan Dost Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsa Ambarcı'nın davetiyle gerçekleşen anma töreninde, şehitlerin ruhuna dualar okundu ve anıta karanfiller bırakıldı.

Bereket, yaptığı açıklamada, "Bugün, insanlık tarihinin en acımasız, en vahşi ve en alçakça katliamlarından birinin yıl dönümü. Hocalı'da yaşananlar, asla unutulmamalı ve unutturulmamalıdır. Unutmak, ihanettir." dedi.

Katliamda yaşanan vahşete dikkat çeken Bereket, "Tek suçu Türk olmak olan masum sivillerin, çocukların, kadınların ve yaşlıların hunharca katledildiği bu olayı lanetliyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan tüm soydaşlarımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bereket, Hocalı Katliamı'nın unutulmamasının, gelecek nesillerin bu tür acıların bir daha yaşanmaması için bilinçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Aksaçlılar Genel Başkanı, tüm dindaş ve soydaşlarına Allah'tan rahmet dileyerek, "Hocalı Katliamı'nı unutmak, Türklüğümüze ve insanlığımıza en büyük ihanettir." şeklinde konuştu.

Hocalı Katliamı Hakkında

Hocalı Katliamı, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında, Ermeni güçleri tarafından 613 Azerbaycanlı sivilin katledilmesi olayıdır. Katliamda, 106'sı kadın, 63'ü çocuk ve 70'i yaşlı olmak üzere toplam 613 kişi hayatını kaybetmiştir.