Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 12:43

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği; ALTIN İMZA ÖDÜLLERİ

Ahmet IŞIKDAĞ,ın ev sahipliğinde düzenlenen sunuculuğunu Ece GÜRSEL ve Gökay KALAYCIOĞLU ,nun üstlendiği altın imza ödülleri muhteşem gece ile sahiplerini buldu. Gecede Erfa grup ceosu- iş insanı Erdal EĞİN, Sultanbeyli belediye başkanı Hüseyin KESKİN, Fulya ÖZTÜRK , Halk TV den programcı - gazeteci İsmail SAYMAZ, sanatçı Orhan HAKALMAZ ,Nurcan SABUR, Mesut YAR ( Mesut YAR,ın ödülü Ufuk AĞCA,ya verildi) ödüle layık görülen isimler arasındaydı. Geceye bafra pidecisinin sahibi Tolga KURU onur konuğu olarak, Fısıltı Haberleri fisiltihaberleri.com/ Haber Magazin Sitesi'den Semra Tekin'de katılan isimler arasındaydı, Ödül töreni sonrası konser veren türkülerin efendisi sanatçı Orhan HAKALMAZ törendekilere unutulmaz müzik ziyafeti yaşattı. Söylediği türkülerle dinleyenlerin kulakların pasını sildi

MAGAZİN
Giriş Tarihi : 13-01-2023 10:31   Güncelleme : 13-01-2023 10:50
Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği;  ALTIN İMZA ÖDÜLLERİ

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Altın İmza Ödülleri sahiplerini buldu.

Törende basın mensuplarından belediye başkanlarına, milletvekillerinden spor ve sanat dünyasından isimlere, sivil toplum kuruluşlarından iş insanlarına 36 farklı kategoride isme ödülleri takdim edildi.

Törende konuşan AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, günün anlam ve öneminden bahsetti.

Başkan Işıkdağ, vazifesini yerine getirirken mesleğine, emeğine sansür uygulanan tüm gazetecilere seslenerek; "Topluma katma değer kazandıran birçok proje ve çalışmalarla hizmet üreten siyasetçi arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, sağlıkçılarımız, sivil toplum kuruluşları temsilcilerimiz ile paydalık yapıyoruz.

Biz basın mensupları olarak; paydalarımızın topluma faydalarını, sosyal yardımlarını, hizmetlerini, gerek ihracat gerek ithalat gerekse ticaretteki çalışmalarını kamuoyuna iletmekle mükellefiz.

Yani bilgiyi aktarmakla mükellefiz. Dolayısıyla en büyük temennimiz işimizi yaparken sansüre maruz kalmamak.

Tüm meslektaşlarımın baskıya maruz kalmadan, tamamen hür bir şekilde mesleğini icra etmesini bu önemli günde bir kez daha ümit ediyorum." dedi.

Başkan Işıkdağ, derneğin bu tür önemli programlar yaparak sektöre yarar sağlayacak çalışmalara devam edeceğini belirterek;

"Basın mensuplarının ortak kaygılarının farkındayız. Dijitalleşme, teknoloji, üretememe ve artan ekonomik sorunlar nedeniyle, yazılı ve görsel basını popülaritesi yavaş yavaş kaybolmaktadır.

Özellikle yazılı basında düşen tirajlarla birlikte ekonomik küçülme kaçınılmaz oluyor.

Maalesef her geçen gün işsiz gazeteci sayısı artarak devam ediyor. Teknolojinin gelişmesiyle hayatın ve mesleğin kolaylaştığını görebiliyoruz.

Ama aynı zamanda tembelleştirdiğini ve okuma kültürünü yok ettiğini de görüyoruz.

Bir bütün olarak bu anlamda yararlı çalışmalar yapmak zorundayız. AYGAD olarak bu kaygıların giderilmesinde çalışmalar sürdürme gayretindeyiz" şeklinde konuştu.

Ödül töreni sonrası konser veren türkülerin efendisi sanatçı Orhan HAKALMAZ törendekilere unutulmaz müzik ziyafeti yaşattı. Söylediği türkülerle dinleyenlerin kulakların pasını sildi 

 

Fısıltı Haberleri: Semra TEKİN - Görkem EMGEN 
Fotoğraf: Görkem EMGEN

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR