Fısıltı HABERLERİ
HV
05 MAYIS Pazar 10:06

ARABESK MÜZİK SANATCISI YAKUP KORKUT MÜZİK DÜNYASINA İDDİALI GELİYOR.!!

SEMRA TEKİN'İN ÖZEL HABERİN'DE Fantazi Sanatçısı "Yakup Korkut" Yaşamı'nı ve müzik hayatını magazin haberlerinde anlattı, Fantazi, Arabeks, Müzik, Ykup Kurkut, Müzik Dünyası,

MAGAZİN
Giriş Tarihi : 05-08-2023 15:19
ARABESK MÜZİK SANATCISI YAKUP KORKUT MÜZİK DÜNYASINA İDDİALI GELİYOR.!!

Sizi tanıyalım sorularına.

06/09/1985 Adıyaman Kahta ilçesinde doğdum. Evli 3 çocuk babasıyım. Müzikle tanışmam 1992 yılında sınıf öğretmenim sevgili Ruvide Ulusoy'un  benden Mihriban eserini öğrenmemi istemesiyle başladı. Sanatçı olmayı hiç düşünmedim ama müzik öğretmeni olmayı hep istemişimdir. 2000'li yıllarda liseyi yarıda bırakıp İstanbul'a gelmek zorunda kaldım. 

Benim için müzik öğretmenliği bir hayal olmuştu artık vazgeçmiştim  hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. 2008 yılında bir kamu kurumunda çalışmaya başladım. Kurum müdürü sayın Nesih Çiftçi,açıktan okuyup lise diploması almamı istedi. 

2015 yılında Kahta meslek yüksekokulu öğrencilerine yaptığımız Adıyaman Harfane gecesi ile yeniden müzik ile iç içe girdim. Eylül 2020 sözü müziği bana ait olan Hasret Türküsü isimli eserimizin startını verdik pandemiden dolayı yasakların olması herkes için dezavantaj olsada Hasret Türküsü'nü çıkarmam için aslında bana avantaj sağladı keyifli bir çalışma yaptık. Hasret Türküsü 30 Eylül'de 2020'de 2022 Nisan ayında sözü müziği Ferdi Gürses'e ait Gurbet Akşamları klibimiz yayınlandı. 

21 Ocak 2023 tarihinde sözü müziği Murat Korkmaz'a ait Erzincan'dan Aşar Gelir eserini ve son olarak 7 Temmuz 2023 tarinde ise sözü müziği yine bana ait olan" Rüya isimli"eser çalışmamız yayınlandı. Arabesk fantazi müzik okumamdan dolayı bazı kesimler tarafından hor görülse de genel anlam itibari ile çok güzel dönüşler alıyorum ve bu bana gurur veriyor.


İnsanların asıl hoşuna giden nokta çok aktif olmam. Bir yandan müzik öbür yandan Voleybol hakemliği yapmaktayım şu konuya da değinmek isterim depremde enkaz altında birçok sanatçı ve müzisyen arkadaşlarımızın enstrümanları enkaz altında kaldı bu duruma duyarsız  kalmayarak bir proje başlattım sanatçı ve müzisyen arkadaşlarımızın enkaz altında kalan enstrümanlarının yerine yenilerini alıp kendilerine takdim etmek meslektaşlarımızın kalplerine dokuna bilmek adına konserler tertipleyeceğiz.

Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Müzsan Adıyaman il başkan yardımcılığı yapmam ve şimdi ASEM-DER Genel Sekreteri olmam daha çok yol gitmem gerektiğinin göstergesi gibi görünüyor.Yeni kurmuş olduğumuz derneğimizin asıl hedefi Adıyaman kültür ve sanatını tüm Türkiye ve yurt dışına duyurmak tanıtmak, üyelerimize beklenmedik olaylarda maddi manevi yardımcı olmaktır. 


Çalışmalarımız projelerimiz var.Arabesk, Türkü, Özgün müzik okudum fakat bu sefer benim için çok farklı bir tarz olacak  sürpriz yolda hazırlıklar başladı bakalım sonuç ne olacak Benim gençlere tavsiyem. Hangi işi seviyorsanız üstüne üstüne gidin bıkmayın yılmayın, her başarısızlıkta belki insanlar size gülecektir alay edeceklerdir ama asla vazgeçmeyin. Vazgeçmek kaybetmektir ama inatla üstüne gitmek o işi başarıya ulaştırmaya çalışmak başarısızlıkla sonuçlansa bile kazanmak demektir.Yeni eserimizi çok yakında dinleyicilerimizle buluşturacağız stüdyo çalışmalarımız şimdiden başladı 

Adıyamanlı olduğum  hâlde İstanbul'daki radyolarda büyük bir dinliyici kitlesine ulaştı söylemiş olduğum eserlerle buda işimizi.İyi yaptığımızın göstergesidir diyerek sözlerini bitirdi.Bizde Magazin ailesi olarak Özgü Müzik Sanatçısı Yakup Korkut'a bu güzel röportajından dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Fisilti Haberleri: Semra Tekin

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR