Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 18:53

Başkan Ekrem Yüce “Cumhuriyet’imizi geleceğe gençlerimizle taşıyacağız”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhuriyet’in 100. Yıldönümünde Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen coşkulu kutlamada Sakaryalılara seslendi. Yüce, Türkiye Yüzyılı vurgusu yaparak Cumhuriyet’i gençlerle birlikte gelecek yüzyıllara taşıyacaklarını ifade etti. Başkan Yüce, “Bundan 100 yıl önce ağır bedeller ödeyerek kurduğumuz Cumhuriyet için; durmadan çalışacak Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizi ülkemizi daha da üst seviyelere çıkarmak için gayret edeceğiz” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 01-11-2023 12:03
Başkan Ekrem Yüce  “Cumhuriyet’imizi geleceğe gençlerimizle taşıyacağız”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhuriyet’in 100. Yıldönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Sakarya genelinde gerçekleştirilen kutlama programlarına eşlik etti. Ay yıldızlı bayraklarla süslenen 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda telefon ışıklarının görsel bir şölene dönüştüğü kutlamaya katılan Yüce, Sakaryalılarla birlikte bayram coşkusuna ortak oldu.

 

Büyük coşku

Binlerce kişinin doldurduğu meydanda kalabalığa seslenen Yüce, gençliğe ve Türkiye Yüzyılı’na vurgu yaptı. 100 yıl önce ağır bedeller ödenerek kazanılan Cumhuriyet’i vatanına aşık gençlerle birlikte, yine büyük başarılarla geleceğe aktaracaklarını ifade eden Yüce, Gazze’de devam eden katliamı da “Yüreğimiz yaralı” diyerek hatırlattı.

 

“Ağır bedellerle kurduk, daha üst seviyeye çıkaracağız”

Cumhuriyet’i Türkiye Yüzyılı ile yarınlara taşımak için gayretle çalışacaklarını kaydederek, “Başarı merdivenleri ellerin cebinde tırmanılmaz. Bizler 20 yılda keyifle, lafla çıksaydık o merdivenleri bugün ülkemizde; TOGG, İHA, SİHA, TCG Anadolu ve daha niceleri olmazdı. Bu başarılar ile ülkemiz her türlü sabotaja rağmen en güçlü şekilde kendini muhafaza edebilecek bir hale gelmiştir. Bundan 100 yıl önce ağır bedeller ödeyerek kurduğumuz Cumhuriyet için; durmaksızın çalışarak kesintisiz bir mücadele veriyoruz. Türkiye Yüzyılında ülkemizi daha da geliştirmek, daha da üst seviyelere çıkarmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

“Tüm kahramanlarımızı minnetle anıyorum”

Yüce, yeni yüzyıla Sakarya’yı da daha sürdürülebilir bir şehir haline getireceklerini belirterek, “100 yıldır Cumhuriyetimize sahip çıktığımız gibi bizden sonra da gençlerimiz sahip çıkacaktır. Gençlerimiz, geleceğimizin teminatıdır. Onların eğitimine ve gelişimine önem vererek, Cumhuriyetimizi yarınlara taşıyacağız. Teknolojiye ayak uydurarak, çevreye duyarlı projelerle Sakarya’yı daha yeşil ve sürdürülebilir bir şehir haline getireceğiz. Bu özel günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu uğurda mücadele etmiş tüm kahramanlarımıza bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.” dedi.

“İnsan müsveddeleriyle karşı karşıyayız”

Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, çeşitli bisiklet yarışlarının, gösterilerin, konserlerin yer alacağı bir program tasarlamıştık. Fakat hepinizin bildiği üzere Gazze’ye, Filistinli kardeşlerimize düzenlenen alçak saldıralar sebebiyle yüreklerimiz yaralı. Bu sebeple konser ve çeşitli etkinlikleri iptal etme kararı aldık. Her türlü yaşam şartlarını kısıtlayan, tedavi edilen insanları hastanede vuran, ibadet yaparken camileri bombalayan, okulları vuran; genç, yaşlı, çocuk hatta bebek demeden insanları katleden bir insan müsveddeleriyle karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

 

Yüce, Cumhuriyet’in 100. Yıldönümü hatırasına vatandaşlarla fotoğraf çekildi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR