Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 19:18

Başkan Nihat Sakallı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş' ile Ertuğrul Gazi Türbesi'ne ziyaret

Kuvayi Ve Mücahitler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Nihat Sakallı Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaretlleri sırasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'ile karşılaşarak kısa hasbiyal ettil. En son Hüdavendigâr vilayetine bağlı Ertuğrul sancağına bağlı kaza idi. Kurtuluş savaşında üç kez Yunan işgaline uğramış ve 6 Eylül 1922'de işgalden yanmış bir şekilde kurtulmuştur.

gundem
Giriş Tarihi : 02-12-2023 10:08   Güncelleme : 02-12-2023 10:43
Başkan Nihat Sakallı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş' ile Ertuğrul Gazi Türbesi'ne ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Bilecik'in Söğüt ilçesinde Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret esnasında Kuvayi Ve Mücahitler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Nihat Sakallı ve Ekip Arkadaşları ile kısa sohbet etti, ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Kurtulmuş   Türbede dua eden Kurtulmuş, anı defterine yazdığı notta "Maveraünnehir'den Anadolu kıtasına, Anadolu kıtasından Rumeli'ye, hiç durmadan yürüyerek konup göçmüş, gittiği her yerde, güzel ahlakın, yiğitliğin, konukseverliğin, özgürlüğüne düşkünlüğün temsilcisi olmuş Yörüklerin beyi, atası Ertuğrul Gazi'nin gazavat anlayışı ve sufi terbiye, edep ve görgüsü bugün halen bizlere ışık tutmakta, feyz ve ilham vermektedir. Ertuğrul Gazi Hazretlerini ve tüm şühedayı rahmet ve şükranla yad ederim." ifadelerini kullandı.

Kuvayi Ve Mücahitler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Nihat Sakakallı Derneğimiz Üyeleri il yakinen ilgilenen Bilecik Söğüt Kaymakamlığında görevli Ali KURT ve Ferhat DURGUN'a ilgi ve alakalarından dolayı ayrı ayrı  çok teşekkür etti.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR