Fısıltı HABERLERİ
HV
30 NİSAN Salı 00:20

Kars, Ardahan, Iğdır Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin Geleneksel Bayramlaşma Programı

Bayramın ikinci gününde Kısa adı KAIDER olan, Kars, Ardahan, Iğdır Yardımlaşma ve Kültür Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda bayramlaşma programını dernek binasında yapıldı. Katılanlara, Ev Yapımı Çeçil peynir Kars kaşar peyniri, kete ve tatlı ikram edildi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-04-2024 14:24   Güncelleme : 11-04-2024 15:17
Kars, Ardahan, Iğdır Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin Geleneksel Bayramlaşma Programı

KAIDER Derneği Başkanı Gürsel Baltacı yaptığı konuşmada, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma duygularının zirveye ulaştıran, kardeşlik, dostluk ve sevgi bağlarımızı güçlendiren, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan ramazan ayını geride bırakarak Ramazan Bayramı'na erişmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Bayramların milli ve dini inançların, örf ve adetleri süsleyip yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağladığını anlatan Başkan Balcı, "Ramazan ayının taçlandırıldığı gün olan Ramazan Bayramının, bütün vatandaşlarımızın, yoksullarla, mağdurlarla, ihtiyaç sahibi insanlarla dayanışma ve yardımlaşmasına vesile olması, bu mübarek günün anlamına anlam katacaktır. Bayramın önemini hatırlattığı güzel değerlerin, bir arada yaşama şuurumuzu güçlendiren hasletlerin, sadece bayram günleri ile sınırlı kalmamasını ve yılın tüm günlerinde toplumumuzu kuşatmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Katılanlara, Ev Yapımı Kete, Çeçil peynir Kars kaşar peyniri,kete  ve tatlı ikram edildi.

Katılanlar Arasında; Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni Sabahattin Birinci, Kars, Ardahan, Iğdır Dernek Başkanı Gürsel Baltacı,  Başkan yardımcıları Asker Bututaki, Sarikamiş Platformu Sakarya Temsilcisi Mustafa Karabudak, Dernek Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sucay Solmaz,  Burak Doğutürk, Vanlilar Dernek Başkanı Agit Koç, Serdivan Belediye Meclis Üyesi Müdür Bilmez, Danışma Kurulu Üyesi Aziz Özgür, Besiciler Dernek Başkanı Halit Karaduman, Selman Bekil, Turgay Bulut ile çok sayıda misafirler katılım sağladı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR