Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 07:00

CHP BAŞKAN ADAYI ÖZEL: EVLADIMIZIN KATİLİ BAKIMSIZ ASANSÖRE BİNDİRENLERDİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Adayı Özgür Özel Yüzyılın Değişimi’ yolculuğu kapsamında Sakarya İl Başkanlığını ziyaret etti. Sakarya’da coşkulu bir şekilde karşılanan Özel, Aydın’da Kredi Yurtlar Kurumu’nda bir öğrencinin asansör faciasında hayatını kaybettiği olayı değerlendirerek öğrencileri bakımsız asansöre bindirenlere tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Sakarya İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, il yönetimi ve partililer tarafından coşkuyla karşılanan Özel, coşkulu karşılama için teşekkür etti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 27-10-2023 10:15   Güncelleme : 27-10-2023 10:20
CHP BAŞKAN ADAYI ÖZEL: EVLADIMIZIN KATİLİ BAKIMSIZ ASANSÖRE BİNDİRENLERDİR

Parti ziyaretinde açıklamalarda bulunan Özel, “Maalesef sabahın etken saatlerinde televizyonları açan hepiniz gibi bizde Aydın’dan aşınan üzücü haberle sarsıldık, Aydın’da KYK yurdunda gece yarısı gencecik bir evladımız asansördeki kaza sonucu hayatını kaybetti ancak Aydın valisi ‘15 kişilik asansör 16 kişilikmiş’ diyerek akıl almaz bir cümle kurmuştur. Bugün Türkiye’de KYK yurdunda öğrenciler bakımsız asansöre biniyorsa yazıklar olsun bu ülkeyi yönetenlere ayrıca öğrencilerin ihtiyaçlarının çok gerisinde yurt var barınma sorunları yaşıyorlar. Zengine TOKİ yapmayı biliyor ama öğrenci yurduna gelince hiç acele etmiyorlar. TOKİ 2 yılda çözebilir bu işi ama niye ülkeyi yönetenler istiyor ki devlet yurtların da kalmasın cemaat yurtların da kalsın istiyorlar. Bunlar Cumhuriyete kurucu değerlere kurucu babalarına husumet duyan cemaatlere özenen memleketi teslim eden, 15 Temmuz’dan ders almayan başka cemaatlere yaslananların anlayışıdır. Dün Aydın’da katil KYK diye bağırdılar bu sorunları çözmeyenler evlatlarımızın katilidir.” dedi.


DEĞİŞİM GENÇLERLE OLACAK
CHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu’na, parti üyelerine gençlerin önünü açtıkları için teşekkür eden Özel, “Değişim gençleşerek olacak, bir daha kaybetmemeyi kafaya takmış ikinci olmak istemeyen muhalefet olmak istemeyen örgütünden güç alanlarla olacak sizlerle bizlerle olacak. Bugün buraya gelirken yolda Ekrem İmamoğlu aradı, kendisinden fikir alışverişi yaptık, kendisine söyledim Ekrem İmamoğlu başkanımız bütün inancı ile Sakarya örgütünü selamlıyor. Ben buraya çok sayıda gencecik milletvekilimiz ile geldim, yarın kurultay yapıldığında hangi kadroları göreceğiz derseniz, geçmiş dönemde hizmet olmuş ancak Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeni yüzler göreceksiniz, örgüt kimi görmek istiyorsa onu görecek söz veriyorum. “ diye konuştu.

 


PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ
Parti içi demokrasiyi ve ön seçimi getireceklerinin sözünü veren Özel, “Genel başkan seçildiğimde ilk gün nerden geldiği belli olmayan birtakım danışmanlar var yeni öğrendik size söz veriyorum ilk bunları boşaltacağım. Bu örgütün seçilmişler geliyor, il başkanları, ilçe başkanları geliyor, kapılarda bekliyor koridorlarda bekliyor o danışmanlardan boşalan 12 odaya hazırlığımızı yapıp oturacakları, bilgisayar kullanacakları, yanında ki partililerle görüşme saati geldiğinde oraya gidecek. Örgüte yer açacağız. 1970’lerde neyi başardığımızı görelim, genç dinamik kadrolarından güç alan Ecevit emeğe kıymet verdi, emeği sömürülenlerden yana durdu, köyde kırsalda oy alan bir CHP yarattı. 4 seçimden de birinci çıkardı. Şimdi gün CHP’nin kendini görme ve Türkiye’deki tarihi bilme, emek 4.0 konuşacak, emeğinin hakkını talep ederek, haftada 5 gün değil 4 gün çalışmayı savunacağız, fabrikaların üç değil 4 vardiya yapmasını, insan gibi yaşamayı, beyaz mavi gri yakalıların örgütlenmesini Türkiye’nin gündemine getireceğiz.” şeklinde konuştu.


TÜRKİYE’NİN CHP’YE İHTİYACI VAR
Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özel, “Yoksula, işsize dokunarak soldan özgüvenle gelerek sokağa örgütleyerek fabrikayı örgütleyerek, sıçrama yapacağımıza yürekten inanıyoruz, damarlarımda hissediyorum. Buna inanacak kadrolarla birlikte 4 Kasım’da delegelerden alacağımız oylarla akışı değiştireceğiz. Ana oyun kurucu olacağız, tepki siyasetiyle yetinmeyeceğiz, yer aramak yerine 6 okun gerekliliğini savunarak, Atatürk ilke ve devrimlerine sonuna kadar bağlı, insanların yaşam biçimini gören laiklik için taviz vermeyen geri durmayan ve sonuna kadar cesaretle savunan bir parti olarak yeniden yerimizi alacağız. Bütün delegelerimizin kendilerini seçen üyelerimize ve sokaktaki herkese kulak vermelerini istiyoruz. Sakarya’nın iradesini biliyorum ama diyorlar ki filanca yerde asker delegeler var, onlar asker bizde askeriz ama sadece Mustafa kemalin askerleriyiz. Delegemiz şah damarında parti sevgisi atan delegemiz kulağına ne fısıldadığına bakmaz. Değişimde tereddüttü olan delegemiz varsa, destek veren delegelerimiz kartopu gibi büyüyor, hala endişesi olan varsa bunu memleketinde ki insanlarla aklına ve vicdanına güvendikleriyle konuşmalı. Türkiye’nin neye ihtiyacı var CHP’nin neye ihtiyacı var. Önce CHP’yi değiştireceğiz sonra başımızda ki iktidarı değiştireceğiz. Ben bu değişimde örgütümüze güveniyorum, üyelerimizi güveniyorum, cumhuriyetçilere Atatürkçülere, partisi için mücadele edenlere inanıyorum. Değişimden sonra 50 yaşın altında bir genel başkanınız olarak genç kadrolarımızla hep birlikte çok çalışacağız hep birlikte Atatürk’ün partisini iktidar yapacağız. Başaracağız hep birlikte başaracağız.” ifadelerini kullandı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR