Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 00:04

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında “Cumhuriyet Şenliği' Sakarya'da Yapıldı

Serdivan ilçesinde bulunan Uzunköy Köy Yaşam Merkezinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında “Cumhuriyet Şenliği” gerçekleştirildi. Sakarya Vali Yardımcısı Murat Karasu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli, Serdivan Kaymakamı Ali Candan, Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Serdivan ilçe protokolü, Uzunköy sakinleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın ilk konuşmasını gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı:

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 25-10-2023 16:33
Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında “Cumhuriyet Şenliği' Sakarya'da Yapıldı

“Cumhuriyetimizin 100. Yılı, aynı zamanda Türkiye Yüzyılı’nın da başlangıcı olacaktır. Daha güçlü Türkiye yarınlarına ulaşmak için bilim-kültür-sanat alanlarında iyi yetişmiş, sosyal sorumluluk sahibi gençlerimiz, ilk yüzyılımızda olduğu gibi ikinci yüzyılımızda da en önemli gücümüz olacaktır. Biz gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz.

 

Bakanlığımızın Genelgesi doğrultusunda Millî Eğitim Temel Kanunu’nda belirtildiği gibi millî, ahlakî, insanî, manevî ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarırken millî mücadelemizin köklü hatırasını yaşatmak üzere Cumhuriyetimizin 100. Yılının ülkemizin dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutlanması planlanmıştır. Bu amaçla Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bir kutlama programımızı da kullanılmayan köy okulu binalarının; ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim, ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapıldığı alanlara dönüştürüldüğü köy yaşam merkezlerimizden biri olan Uzunköy Köy Yaşam Merkezimizde gerçekleştirmek istedik. İlimizdeki toplam 96 köy yaşam merkezimizde 821 ana sınıfı öğrencimiz öğrenim görmekte, 258 kursta toplam 4.025 kursiyerimiz bu merkezlerden eğitim almaktadır. Cumhuriyetimizin 100. Yıl Dönümünü Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır bir şekilde kentlerden kırsala kadar tüm halkımızın katılımıyla kutlamayı umuyor, önemsiyor ve istiyoruz.

 

Bu düşüncelerle; İstiklal Harbi’mizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yâd ediyorum” dedi.

 

Vali Yardımcısı Murat Karasu’nun da konuşma yaptığı programda Serdivan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi gösterisini sergilerken ortaokul öğrencileri geleneksel çocuk oyunlarını oynadı. Serdivan Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticileri tarafından türkü dinletisi gerçekleştirilen programda Köy Yaşam Merkezinde faaliyet gösteren ana sınıfındaki öğrenciler de etkinliklerde yer aldı.

 

Serdivan Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan karma serginin de bulunduğu programda Uzunköy Köy Yaşam Merkezi kurslarında hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım sağlayan kursiyerlerin atölye çalışmaları protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR