Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:00

Dr. Aydoğan Arslan: “Serdivan bir illüzyon! Biz bunu gerçeklikle buluşturacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serdivan Belediye Başkan adayı Dr. Aydoğan Arslan gerçekleştirecekleri projeler ile Serdivan'a yeni bir soluk getireceklerini belirtti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 21-03-2024 12:09
Dr. Aydoğan Arslan: “Serdivan bir illüzyon! Biz bunu gerçeklikle buluşturacağız”

Arslan açıklamasında: "1999 Marmara depremi sonrasında Adapazarı'nda imarın durması ile yapılaşma Serdivan’a kaydı. Bu şekilde talep oluşan ilçemiz göç, müteahhitler ve üniversitenin varlığı ile de hızlı bir gelişim sürecine girerek, sosyo ekonomik yapının en gelişmiş olduğu ilçe durumuna geldi. Bu belediye başarısı değildi.
Peki böyle bir çekim merkezini belediyecilik anlamında nasıl yönettiler" dedi.

"Alt yapı yok"

Arslan: "Şimdi Serdivan’a baktığımız da lüks binalar, AVM'ler, hastaneler ve cafelerde hareketli bir görüntü var. Ama merkezin içinde olan milyonluk villaların kanalizasyonları, alt yapıları yok. Trafik sorununu çözme iradesi yok. Atık sular tarım arazilerine akıyor. Bazı bölgelerde sağlıklı voltaj akımı yok. Altyapı hizmetlerinde bir gelişme yok" diye belirtti.

"Üstü şahane, altı virane"

Arslan: "Yerin üstü müteahhitlerle şahane, yerin altı belediye yüzünden virane. Yazık günah. Buraya yatırım yapan inşaat firmalarına da, o mülkleri edinen yatırımcılara da yazık. Vatandaşın parası da, belediyenin parası da milli servettir" dedi.

"Talep var karşılık yok"

Arslan: "Gelelim kırsala. Uzak mahallelerde trafik yok, karmaşa yok ancak yine alt yapı yok. Yollar bakımsız. Bir çok talep var ve karşılanmadığını söylüyorlar. Şimdi biz ne yapacağız? Serdivan merkezin lüksünü kırsala, kırsalın konforunu merkeze taşıyacağız. Serdivan ilüzyonunu, gerçeklikle buluşturacağız. Yerin üstünü güzelleştiren yatırımcıya, aynı güzellikte altyapı hizmeti sunacağız. Parklar sosyal alanlar ile kırsalın yeşilini ve sakinliğini merkeze taşırken, merkezin konforlu yollarını, fiber internetini kırsal ile buluşturacağız. Serdivan illüzyonunu, gerçeklikle buluşturacağız" diye ifade etti.

 

 

Levent CANDANLevent CANDAN

YORUMLAR