Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 02:29

ESÇEVDER BURSA’YA GEZİ DÜZENLEDİ.

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ( ESÇEVDER ) ,Bursa’ya gezi düzenleyerek üyeler arasında dayanışmayı geliştirmek ve doğaya sahip çıkma konusunda çevre bilincini pekiştirmek için çevre gezisi düzenlemiştir. Sabah 08.00 da Atatürk Bulvarından hareket ederek Bursa Cumalıkızık’ta sabah kahvaltısı yapan çevre dostları Cumalıkızık’ın tarihi dokusunu ve tarihi evlerini inceleyerek yörenin el sanatlarını, ürettiği ve satışını yaptığı doğal köy ürünlerini (tarhana, mantı, bal ve reçel çeşitlerini) incelemek ve tatma fırsatını yakalayarak bu anılarını ölümsüzleştirmek adına hatıra fotoğrafları çektirmeyi de ihmal etmemişler ve saat 12.00 de Bursa’ya hareket etmişlerdir.

gundem
Giriş Tarihi : 26-02-2024 20:29
ESÇEVDER BURSA’YA GEZİ DÜZENLEDİ.

Bursa Ulu Cami ye uğrayan Çevre Derneği üyeleri Kapalı Çarşıyı gezme fırsatını yakalamanın haklı gururunu yaşadıktan sonra Osmanlı imparatorluğunun kurucularından Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi nin Türbelerinin bulunduğu yer olan Bursa Hisar semti Tophane parkınına giderek atalarını ziyaret etmiş ve Bursa’yı kuş bakışı seyretmişlerdir. Bu arada Bursa’nın lezzetlerini tatmaya ve tarihi dokusunu içine çekmeye çalışan çevre aktivistleri gözden kaçmamıştır. Çevre Derneği başkan yardımcısı Filiz Fatma Özkoç’un önderliğinde yapılan bu Çevre ve Doğa etkinliğine katılan üyeler tarafından çok beğenilmiş ve devamını yapılması için yönetim kurulundan isteklerini Özkoç’a iletmişlerdir.

Filiz Fatma Özkoç’da geziye katılan Eskişehir Çevre Derneği üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederek, çevremizi doğamızı, toprağımızı ve suyumuzu kirletenlerin korkulu rüyası olacağımızı bilmenizi isteriz demiştir.

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) olarak Çevremizi, doğamızı, toprağımızı, suyumuzu kirletilmemesi için elimizden geleni yapacağımızı ve çevre düşmanlarına göz açtırmayacağımızı kamu oyuna açıklamaktan mutluluk duyduğumuzu belitmek isteriz.25.02.2024

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR