Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 01:18

ASLI IŞIKSALAN,TÜRKİYE VE KIRGIZİSTAN ARASINDA ENERJİ İŞBİRLİĞİ ZİRVESİNE KATIDI

Türk dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Enerji Komisyonu Üyesi, Aslı Işıksalan, Cumhuriyetin 100. yılı ve Kırgızistan'ın bağımsızlığının 32. yılı vesilesiyle, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın destekleriyle Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği öncülüğünde düzenlen önemli bir etkinliğe katıldı. Elektrik Üreticileri Derneği, Eko Avrasya Vakfı ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nin de katılımıyla düzenlenen "Kırgızistan’da Enerji Yatırımları ve İşbirliği Konferansı" verimli bir şekilde tamamlandı. Zirve de, özellikle Türkiye ve Kırgızistan arasında ticari, ekonomik ve sosyal ilişkileri desteklemeyi amaçlayan mesleki tecrübelerin ve sektörel kazanımların paylaşıldığı bir platform oldu. Konferansta, Türkiye ve Kırgızistan'ın Büyükelçileri ve Enerji Bakanlıkları arasında koordinasyon sağlandı ve T.C. Ticaret Bakanlığı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Dairesi Başkanlığı da kurumsal destek verdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-02-2024 20:25
ASLI IŞIKSALAN,TÜRKİYE VE KIRGIZİSTAN ARASINDA ENERJİ İŞBİRLİĞİ ZİRVESİNE KATIDI

KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'ın katılımıyla gerçekleşen etkinliğin sonunda, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sayın Sadır CAPAROV, KKTC Cumhurbaşkanı ve organizasyon heyetini kabul ederek ikili görüşmede bulunuldu.

Zirvede, birçok firma yetkilisi ve uzmanlar bir araya gelerek yatırım ve pazarlama konularında görüş alışverişinde bulundular. Ayrıca, uzmanlar, yatırımcılara yol göstermek amacıyla kendi alanlarında sunumlar gerçekleştirdiler. Sürdürülebilir Yeşil Enerji Konusuna Vurgu Yapıldı

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Enerji Komisyonu Üyesi, Kahramanmaraş’lı Aslı Işıksalanbir konuşma yaptı, konuşmasında küresel kalkınma ve ekonominin gerektirdiği enerji talebinin sürdürülebilir enerji sistemleriyle karşılanması gerekliliğine dikkat çekti. Artan nüfusun ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra çevre ve doğal kaynakların korunmasının da önemine vurgu yaptı. İşte bu nedenle, fosil kaynakların azalması ve çevresel etkilerin azaltılması için yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilginin arttığını belirtti. Sürdürülebilirlik açısından akılcı planlamaların önemini vurgulayan Işıksalan, enerji üretiminin çevre dostu yöntemlerle gerçekleştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Ana Amacımız Maksimum Seviyede Enerji Üretmek ve Çevre Dostu Etki Yaratmak

Konuşmasını sonlandırırken IŞIKSALAN, bir ülkenin kalkınma seviyesini gösteren en önemli parametrelerden birinin enerji üretimi olduğunu belirtti. Bu nedenle, çevre dostu ve sürdürülebilir bir yaklaşımla enerji üretiminin önemine vurgu yaptı ve maksimum seviyede enerji üretmek ve çevre dostu sürdürülebilir bir etki yaratmanın ana amaçları olduğunu vurguladı.

Aslı Işıksalan kimdir?

Aslı Işıksalan 1998 yılında Bilkent Üniversitesinden mezun olduktan sonra hızlı bir şekilde enerji sektörüne giriş yapmış ve ilk projesini Afyon Dinar da küçük bir hidro elektrik santralini hizmete girmesine yardım etmiştir.Sonrasında projeler peş peşe gelmiş ve yaklaşık 25 yılı geride bırakırken, yenilenebilir enerji alanında 800 Mw kurulu gücün devreye girmesinde hizmet vermiştir. Türkiye’nin her yerinde gerek Rüzgâr Enerjisi gerek Güneş ve Hidro elektrik enerjisi alanında faaliyetlerde bulunmuş ve projelerine devam etmektedir.Aslı Işıksalan evli ve 2 çocuk sahibidir.

Her geçen gün enerji sarfiyatımızın artmasıyla, enerji ihtiyacımızın karşılanması konusunda büyük çalışmalara imza atan Işıksalan ve onun gibi başarılı kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Hoşça kalın…

Aydın Benli

Siyaset Bilimci Yazar

 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR