Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:44

Foça’da Seçim CHP İle MHP Arasında Geçecek

31 Mart 2024’de yapılacak yerel seçimler için partilerde aday belirlemek için takvimi açıklarken yapılan kamuoyu yoklamalarda hangi partinin nerede iddialı olduklarına yönelik anketler yapılmaya devam ediyor. Kuzey Ege Bölgesinde yayın yapan İşaret Gazetesi Foça’ya yönelik olarak yaptığı kamuoyu araştırmasını yayınladı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 15-11-2023 15:12
Foça’da Seçim CHP İle MHP Arasında Geçecek

Gazete’nin Foça ilçesinde yaptığı kamuoyu araştırmasına göre iki isim ön plana çıktı. Bu isimlerden birisi mevcut CHP’li Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile MHP’li eski meclis üyesi Taner Acar’ın ön plana çıkıyor.
Foça’da kararsız seçmenlerin oranının fazlalığı da dikkat çekiyor. ,Foça'da  İşaret Gazetesi tarafından gerçekleştirilen ankette.2203 kişi oy kullandı.
Mevcut Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile MHP’den  aday adayı olması beklenen  Taner Acar arasındaki mücadelede. Fatih Gürbüz, 837 oy alarak birinci sırada yer aldı. İkinci sırada ise 697 oy  ile kararsız seçmenler bulunuyor. Taner Acar ise 672  oy alarak dikkat çekti. 
Foça merkezde  1200 denek :insin-da. 420 kişi kararsızken . 502 denek mevcut Belediye Başkan Fatih Gürbüz’ün  tekrar seçilmesini istedi. Taner Acar ise  278 kişiden destek aldı. 
Bu durum. merkezdeki seçmenler arasında çeşitli görüşlerin olduğunu gösteriyor. 
Yeni Foça’da ise iki isim arasındaki rekabet sürüyor.
Yeni Foça'da 523 denek içerisinde. 217 kişi Fatih Gürbüz’ü desteklerken 306 kişi Taner Acar'a yönelik düşüncelerini ortaya koydu. Bu durum , yeni yerleşim yerindeki seçmenlerin farklı tercihlerde bulunduğunu gösteriyor. 
Gerenköy'de yapılan ankette, 240 denek içerisinde 142 kişi kararsız kalırken , 62 kişi Fatih Gürbüz’e destek verdi.  52  kişi ise Taner Acar'ı tercih etti.
Benzer şekilde, her iki Bağaras’nda  240 denek içerisinde  kararsız seçmenlerin oranı  dikkat çekiyor. Fatih Gürbüz 53 oy alırken, Taner Acar 52 oy aldı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR