Fısıltı HABERLERİ
HV
30 NİSAN Salı 13:20

FSAL’da 'Cızırtılı Bir Merhaba'lı Final

Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesinin bu yıl ikincisini Faik Baysal anısına düzenlediği yazarlık mektebi on beş haftalık dersin ardından son buldu. Yazar koordinatörlüğünü Mustafa Furkan Özren’in, öğrenci koordinatörlüğünü de İsmail Tekdal’ın yaptığı çalışmada 15 hafta boyunca öğrencilere küçürek öykü yazarı Arzu Özdemir, hikâye yazarı Ayşenur Gülsüm, modern şiir şairi Ercan Yılmaz, portre yazarı Fahri Tuna, gezi yazısı yazarı Prof. Dr. Hasan Salih Sağlam, geleneksel şiir şairi Hasan Topçu, hikâye tahlili yapan Dr. Mehmet Özdemir, deneme yazarımız Prof. Dr. M. Kemal Aydın ve beş hafta boyunca roman yazımı konusunda Mustafa Furkan Özren rehberlik etti.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-06-2023 11:46
FSAL’da 'Cızırtılı Bir Merhaba'lı Final

Yazarlık Mektebi'nin final töreninde açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Melik Hayri Çetinkaya, yazarlık mektebinin açılmasında öncülük eden TYB Sakarya Şube Başkanı Fahri Tuna’ya, çalışmaya katılan yazarlar birliği üyelerine, öğrencilere ve öğrencilerin bu çalışmaya katılmasına izin veren velilerine teşekkür etti.

Geçtiğimiz yıl Sezai Karakoç Yazarlık Mektebi’ni yaptıklarını ve bunun sonunda öğrencilerin yazdığı yazılarla “Evvelbahar” isimli kitabın basıldığını hatırlatan FSAL Müdürü Melik Hayri Çetinkaya, bu yıl da öğrencilerin yazılarının “Cızırtılı Bir Merhaba” isimli kitapta okuyucuyla buluştuğunu belirtti.

Kitap basımında katkı sağlayan Alperen Serdaroğlu’na (Serdaroğlu Harita Mühendislik), Eyüp Şirin’e (Şirin Sürücü Kursu), İsmail Tekdal’a, İvi İlyadis’e, Meryem Çetinkaya’ya ve Süleyman Eyüpoğlu’na (AGD-Anadolu Gayrimenkul Değerlendirme) teşekkürlerini ileten Çetinkaya, önümüzdeki yıl da nasip olursa yazarlık mektebinin üçüncüsünü açmayı düşündüklerini ve amaçlarının okuyan, düşünen ve yazan nesiller yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Yazarlık mektebinde ders veren hocalara plaket takdiminin yapıldığı programda yazarlık mektebi öğrencilerinden Rabia Akbulut’un keman dinletisi sonrasında öğrenciler yazılarından birer bölüm okuyarak belgelerini ve kitaplarını aldılar.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR