Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 02:43
1 Advert

Gaziler Günü Kaynarca’da kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Kaynarca’da düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-09-2022 19:39
Gaziler Günü Kaynarca’da kutlandı

Kaynarca Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Belediye Başkanı Murat Kefli, Kaynarca Muharip Gaziler Derneği Başkanı Aziz Çelebi’nin Atatürk Anıtı’na çelenklerini sunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaynarca Şehit Ömer Akkuş Anadolu Lisesi öğretmeni Kamil Söğüt yaptı. 

GAZİ DERNEĞİ BAŞKANI KONUŞTU

Lise öğrencileri Asude Aktaş ve Yaren Akcan’ın şiirlerinden sonra Kaynarca Muharip Gaziler Derneği Başkanı Aziz Çelebi konuştu. Çelebi, gaziliğin alınıp satılan bir ünvan değil ömür boyu taşınan bir değer olduğunu belirterek, “Biz gazilik ünvanını alırken süngünün ucunda, merminin vızıltısında, bombanın dehşetinin içinde bulunduk. Sıkıntılı, korkulu, günler geçirdik. Hep vatan dedik yüksünmedik. Helal olsun akacak kanlarımız vatana dedik. 

Sonunda gazamız mübarek oldu. Uğruna savaştığımız devlet bize ünvanların en asil, en şereflisi ile onurlandırdı. ‘Siz artık ulusal bir değersiniz siz gazisiniz’ Biz gaziler şimdi ulusal bir değer olmanın gururu içindeyiz. Onurlu ve gururluyuz” diye konuştu. Aziz Çelebi bu yıl törene katılımın yüksek olmasından dolayı memnun olduğunu ifade etti. 

TÖRENE KATILIM YÜKSEKTİ

Törenden sonra Kaynarca Muharip Gaziler Derneği’nde sohbet edildi. Törene Kaymakam Mehmet Ali Karatekili, Belediye Başkanı Murat Kefli, CHP İlçe Başkanı Ersan Ceylan, MHP ilçe Başkanı Ekrem Baldan, SP ilçe Başkanı Mustafa Tan, siyasal partilerin temsilcileri, daire amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. - SEDAT BALTA

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR