Fısıltı HABERLERİ
HV
25 NİSAN Perşembe 19:54

Güvercinseverler bu festivalde buluşacak

Sakarya’da güvercinseverleri pazar günü heyecanlı bir festival bekliyor. Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği tarafından 3. düzenlenen ‘‘Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali’’nde yapılacak yarışmalarda yetiştiricilere sürpriz hediyeler verilecek. Ayrıca, bir milyon liralık fiyatıyla bugüne kadar Türkiye’de en yüksek rakama satılan güvercinin yetiştiricisi ve yeni sahibi de festivale konuk olarak katılacak.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 23-11-2022 14:02
Güvercinseverler bu festivalde buluşacak

Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yılmazer, festival öncesi yaptığı basın açıklamasında, bu dev etkinliğin amacı ve programı hakkında bilgi verdi. Güvercinin bir barış simgesi olduğunu belirten Başkan Metin Yılmazer, ‘‘Artık geleneksel hale gelmiş olan, ilk ikisini dernek statüsü kazanmadan yaptığımız festivalimizin, dernek statüsü kazandıktan sonra da 3.’sünü, bu sene, 27 Kasım 2022 Pazar günü düzenleyeceğiz.  

Güvercin sevdalısı dostlarımızla ortak olan bobimiz; farklı illerde, farklı bölgelerde hatta farklı ülkelerde yaşayan insanları, farklı siyasi görüşe ve dünya görüşüne sahip olan insanları, farklı dilleri konuşan farklı dinlere mensup insanları bir araya getirebilme özelliğine sahip. Bu açıdan bakıldığında güvercinin barışın simgesi olması çok anlamlı’’ dedi.

BİRLEŞTİRİCİ BÜTÜNLEŞTİRİCİ

Festivalde yapılacak yarışmanın detaylarını anlatan Başkan Yılmazer, ‘‘Düzenlediğimiz festivaller ile birlikte, insanlar arasında birleştirici ve bütünleştirici özelliğe sahip olan hobimizi geliştirmek, yaşatmak ve yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.

Farklı farklı ırkları besleyen güvercinseverlerin katılacağı festivalimiz kapsamında, sadece “Künyeli” Öntepe, Çifttepe ve Arkatepe diye tabir edilen, Tepeli Kostüm Güvercinlerinin 19 ayrı kategoride, kendi ırklarının taşıdıkları özelliklere göre puanlanacağı bir yarışma olacak’’ diye konuştu.

”MASA SALIMI” SERGİSİ

Festivalde yapılacak etkinlikler arasında yer alan ’Masa Salımı’ sergisi hakkında bilgi veren Başkan Yılmazer, ‘‘Her Kategoride 1, 2 ve 3. seçilen güvercin yetiştiricilerine kupa ve sürpriz hediyeler verilecek. Ayrıca Tepeli Kostüm Güvercinlerinin, “MASA SALIMI” diye adlandırdığımız sergileri olacak’’ dedi.

EN PAHALI GÜVERCİN FESTİVALDE

Festivalin bir başka heyecanlı bölümü ise, Türkiye’de bugüne kadar satılmış en pahalı güvercin ünvanına sahip bu özel kuş da etkinlikte yer alacak. Başkan Yılmazer, ‘‘Bu sergide, geçtiğimiz günlerde, Türkiye’de gelmiş geçmiş en yüksek fiyata (1.000.000TL- Bir milyon Türk Lirası) alıcı bulmuş olan, Kocaeli Körfez’den bir arkadaşımızın sahiplendirdiği, Eskişehir’den bir arkadaşımızın sahiplendiği güvercin de sergilenecek. Söz konusu güvercinin yetiştiricisi, satan kişisi ve alan kişisi de sergimizde hazır bulunacak.’’ ifadelerini kullandı.

12 KİŞİLİK HAKEM HEYETİ GELİYOR

Derneğin oluşturduğu Künyeleme Sisteminin, 51 farklı ilden ve Almanya’dan 919 üyesi bulunduğunu söyleyen Başkan Yılmazer, ‘‘Çok sayıda güvercinin yarışacağını, en az 1500 kadar da güvercinin sergileneceğini tahmin ettiğimiz festivalimizde, puanlamaları Türkiye’nin farklı İllerinden gelen, 12 kişilik Hakem Heyeti yapacak’’ diye konuştu.

EN 1000 ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Festivale yoğun katılım beklediklerini ifade eden Yılmazer, ‘‘Önceki yıllardaki katılıma bakarak değerlendirdiğimizde, Türkiye’nin çeşitli illerinden olmak üzere, 1000 kişinin üzerinde ziyaretçimiz olacağını tahmin ediyoruz. Son 4 aydır yaptığımız festival hazırlık çalışmalarımıza olan ilgi ve destek çok büyük. Yaptığımız Tüm Çalışmalar, TEPELİ KOSTÜM GÜVERCİNLERİ DERNEĞİ (TKGD) isimli Facebook Grubumuzdan da takip edilebilir. 

Festivalimiz 27 Kasım 2022 Pazar Günü, Ozanlar Mahallesi Karakamış Caddesi üzerinde bulunan CAN DÜĞÜN SALONU’nda olacaktır.’’ dedi.

GEREKLİ TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Festivalin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği Başkanı Metin Yılmazer, ‘‘Festivalimiz pazar günü, sabah saat 08:00’de başlayacak ve 17:00’de sona erecektir. Düzenleyeceğimiz Organizasyonda, 5199 Sayılı “Hayvanları Koruma Kanunu” uyarınca gerekli tüm önlemler alınmıştır’’ diye hatırlattı.

TÜM SAKARYALILAR DAVET EDİLDİ

Bu festivallerin büyüm önem taşıdığını vurgulayan Başkan Metin Yılmazer, ‘‘Şenlik havasında tertiplenen bu tip organizasyonların, yeni arkadaşlıklar kurulmasına, dostlukların pekişmesine, birlik ve beraberliğimizin artmasına, ilimizin tanıtılmasına, hayvan sevgisinin arttırılmasına ve severek beslediğimiz güvercin ırklarının korunup geliştirilmesine katkı sağlayacağının bilincindeyiz. Bu sorumlulukla, tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak çalışmalarımız yürütüyoruz. Tüm Halkımızı Festivalimize davet ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR