Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:14

Hoşgeldin On Bir Ayın Sultanı Ramazan, ilk sahur, iftar ve teravih ne zaman?

Gelişiyle memnun, gidişiyle mahzun edene sevgili deniyorsa eğer, Ramazan mümine sevgilidir.' Hoşgeldin On Bir Ayın Sultanı. Bizi temizle, arındır, güzelleştir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, 2024 Ramazan ayının başlangıcı, ilk sahur, iftar ve teravih namazı tarihleri belirlendi.

gundem
Giriş Tarihi : 09-03-2024 14:22   Güncelleme : 28-03-2024 06:40
Hoşgeldin On Bir Ayın Sultanı Ramazan, ilk sahur, iftar ve teravih ne zaman?

İlk Teravih Namazı Ne Zaman?

2024 yılında "on bir ayın sultanı" olarak nitelendirilen Ramazan ayının ilk teravih namazı, 10 Mart 2024 Pazar günü ülke genelindeki camilerde kılınacak. Bu, Müslümanlar için Ramazan ayının manevi atmosferine adım atıldığının ilk işareti olacak.

İlk Sahur ve Oruç Başlangıcı

Ramazan ayının ilk orucu için Müslümanlar, 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece sahura kalkacaklar. Bu özel gece, oruç ibadetinin başlangıcını simgeler ve Ramazan ayının maneviyatını hissetmeye başlamanın ilk adımıdır.

İlk İftarın Yapılacağı Zaman

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren'in açıklamalarına göre, 2024 Ramazan ayının ilk iftarı 11 Mart Pazartesi günü yapılacak. Türkiye 1xbetm.info genelinde

ilk imsak ve iftar vakitleri şehirlere göre farklılık gösterecek. Örneğin, Iğdır'da ilk imsak saati 04.52 olarak belirlenirken, ilk iftar 18.13'te yapılacak. Çanakkale'de ise son imsak 06.02'de, ilk iftar ise 19.24'te gerçekleşecek. Bu vakitler, oruç tutacak olan Müslümanların sahur ve iftar için ayarlayacakları zamanları gösteriyor.

Türkiye Genelinde Oruç Süreleri

Türkiye'nin dört bir yanında oruç süreleri değişkenlik gösterecek. En uzun oruç tutma süresi, 13 saat 23 dakika ile Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop'ta yaşanacakken; en kısa süre ise 13 saat 20 dakika ile Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da olacak. Bu farklılıklar, Türkiye'nin coğrafi konumunun çeşitliliğinden kaynaklanıyor.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR