Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:32

Sakarya Gar Meydanı Önünde Kadınların ürettikleri ürünler sergilendi

Sakarya İli Adapazarı Merkez Gar Meydanı önünde kurulan stantlarda girişimci kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında kendi ürettikleri ve hazırladıkları ürünleri satışa sundu. Sakarya Valiliği ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen çalışmaya halkın ilgisi yoğun oldu.

gundem
Giriş Tarihi : 09-03-2024 13:38   Güncelleme : 09-03-2024 14:10
Sakarya Gar Meydanı Önünde Kadınların ürettikleri ürünler sergilendi

“KADIN EMEĞİ GÜNÜ BİZDE EMEKLERİMİZİ SERGİLEYELİM”

Çalışma kapsamında programın amacından bahseden Sakarya ŞÖNİM Müdürü Lütfiye Yiğit,” Kadın emeği günü bizde emeklerimizi sergileyelim. Sakarya da bulunan kadın kooperatiflerimizi davet ettik. Burada ürünlerini sergiliyorlar, satışlarını gerçekleştiriyorlar. 10 tane kadın kooperatifimiz var burada” dedi.
Program hakkında düşüncelerini ifade eden ADA YEREL’in Kadın Girişimci üyesi Kübra Öztürk, “Çok güzel bir etkinlik oluyor açıkçası bir de merkezde olması bizim için çok iyi oldu. Normalde biz ADA YEREL Kadın Gitişimi olarak her Salı ve Cumartesi günleri Adapazarı Belediye Başkanı Sayın MUTLU IŞIKSU’nun tahsis ettiği Menekşe  Sanat Sokağında  stant açıyoruz ama burası daha iyi oldu. Daha uzun süreli olmasını temenni ediyoruz “şeklinde konuştu.

 S.S. ADA YEREL Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi'de Başkanı HÜLYA LÜLECİ Sayın Valimiz Yaşar Karadeniz, Aile Sosyal Hizmetler Müdürü Sayın Zekeriya Selamet, Milli Eğitim İl Müdürü Sayın Coşkun Bakırtaş, Ticaret İl Müdürü Sayın Emre Atmaca, Ak Parti İl Başkanı Sayın Yasemin Turan, İlçe Başkanı Sayın Hatice Genç, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Leyla Deniz, Ak Parti Erenler Belediye Meclis Üyesi Adayı Sayın Nur Günşah Gar Meydan’ndaki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde açılan tüm stantları ziyaret ettiler. ADA YEREL Kadın Girişimi Kooperatifi ve MENEKŞE SANAT SOKAĞI Stantlarımızı da ziyaret ettiler, takdirlerine mazhar olmaktan onurluyuz  ifadelerini kullandı..

* S.S Sakarya Kadın Girişimi  Üretimi  ve İşletme Kooperatifi 
Ofis sanat merkezinde

 

*AKYAZI TIBBİ ÇİFTÇİLER KADIN KOOPERATİFİ
Akyazı  Belediyesinin "Kadınlarımız Kara mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor" adlı projesinin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı üzerinden destek almaya hak kazanması üzerine yürütülen projenin sonucunda 2022 yılında Dünya Emekçi Kadınlar Günü olan 8 Martta kurularak faaliyetlerine başladık. Antioksidan zenginliği sayesinde Covid 19 sürecinde yıldızı parlayan Kara mürver başta olmak üzere bölgemizde birçok tıbbi bitkinin yetişebileceğini gördük.


Toplamda 70 kadınımızla tarlalarımızı revize ederek tıbbi bitkiler diktik. Hem tarladan çiftçi kadınlarımızla hasat yaptık hem aramızda kimyager olan arkadaşlarla bu bitkilerin yağlarını elde ederek doğal kozmetik ürettik. Yine aramızda bulunan ziraat ve gıda mühendisi arkadaşlarla da doğal gıda ürettik.

Geri dönüşüme çok önem veriyoruz.Çevreye duyarlı bir yapıda faaliyetlerimize devam ediyoruz.Örneğin bölgemizin önemli bir ürünü olan Cennet Hurmasını dilimleyip kurutma fırınımızda kurutuyoruz.Hurmayı soyarken fırına girmeyen üst kısımlarını kenara ayırıp onları un haline getiriyoruz.Besleyici özelliği ile öne çıkan hurma unu özellikle gluten alerjisi olanlar yada buğday unu kullanmayanlar için müthiş bir ürün ortaya çıkarıyoruz.


Sosyal medya hesabımızdan duyuru yaptığımız günlerde atık yağları teslim alıyoruz.Bir sonraki hafta kendilerine Arap sabunu yaparak iade ediyoruz.


Çürümemiş ama yumuşamış meyveleri ferrmante ederek sirke haline getiriyoruz.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR