Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 08:33

İŞTE YAŞLANMAYI ÖNLEYEN YİYECEKLER

Sen hiç tacında salatalık kabak olan bir kral gördün mü? Kahvaltının üzerine meyve yerdi Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, NTV ekranlarında yayınlanan, yapımcılığını BBO Yapım Mahperi Altun Uçar ve Şafak Bakkalbaşıoğlu'nun üstlendiği "Yeni Hayat" programında Nefise Karatay'a Süleyman Demirel ile olan ilginç hikayesini paylaştı. İşte Müftüoğlu'nun o cümleleri:

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 27-09-2023 16:31   Güncelleme : 27-09-2023 16:38
İŞTE YAŞLANMAYI ÖNLEYEN YİYECEKLER

Süleyman Demirel kahvaltının üzerine meyve yerdi 

"Süleyman Bey kahvaltının üzerine küçük bir meyve yerdi. Bana üzüm verin, nar verin, doktor bana elma parçası ver, zeytinden 4 tane fazla koy derdi. Bunların içinde ne olduğunu ben biliyorum... Dedim ki 'bunları bilerek mi istiyorsunuz?' Bana hayatımda ders olabilecek önemli cevaplardan birini verdi: Sen hiç tacında salatalık, kabak olan bir kral gördün mü? Ya zeytin var, ya üzüm var, ya nar var. Tarih boyunca bunlar denenmiş, insanlığa faydalı kabul edilmiş ve bütün insanlar, krallıklar bunları kutsamış' dedi. 

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bu etkileyici anıların ardından, yaşlanmayan önleyen (senolitik) yiyecekleri de paylaştı: "Artık biliyoruz ki yaşlanmamak için zerdeçalı, elmayı, üzümü yeme listenizin başına eklemeniz lazım. Baharatlar, zencefil, yeşil çay, kahve, kakao hepsi doğal senolitik (yaşlanmayı önleyenler)"

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR