Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 08:44

Kadın Platformu’ndan SGC’ye ziyaret

Sakarya'da, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesindeki dayanışması amacıyla kurulan Kadın Platformu temsilcileri, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, basında kadın cinayetleri ve kadına şiddet haberleriyle ilgili düşüncelerini anlattı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2024 13:38
Kadın Platformu’ndan SGC’ye ziyaret

DUYARLILIK BEKLİYORUZ

Sakarya Kadın Platformu Temsilcileri Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretleri sırasında Başkan Sezai Matur’a basın organlarında kadına şiddet ve kadın cinayetleriyle ilgili haberlerde kullanılan üsluptan rahatsız olduklarını bildirdiler. Platform temsilcileri “ Yaşanan olayların acılığı kadar onların kamuoyuna duyurulması sırasında kullanılan dil de bize acı veriyor. Haberlerin altına yazılan yorumlarda suçu ve suçluyu öven, şiddeti ve cinayeti haklı gören ifadeleri gören yorumları görmek bizi dehşete düşürüyor. Basında çalışan arkadaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz” ifadelerini kulandı.

BİZ DE HASSASIZ

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ise şiddet, cinayet ve intihar haberlerinde kullanılan üsluba dikkat edilmesi gerektiğini belirterek “ Cemiyet yönetimi olarak bu konularda biz de hassasız. Arkadaşlarımızı zaman zaman daha dikkatli olmaları konusunda biz de uyarıyoruz. Hiçbir meslektaşımızın kadına şiddeti benimseyeceğini sanmıyorum. Biraz daha hassasiyet göstermeleri için bir eğitim çalışması planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR