Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 09:58
1 Advert

Kahramanmaraş'da, 72. saatte mucizeyi yaşadı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Başkan Yüce'nin bizzat katıldığı Kahramanmaraş'taki kurtarma çalışması sırasında 72'nci saatin sonunda 3'üncü kattan girdikleri enkazdan 5 yaşındaki Mir Berzan ve ailesini kurtararak bir 'mucizeye' tanıklık etti.

gundem
Giriş Tarihi : 09-02-2023 18:12   Güncelleme : 09-02-2023 18:23
Kahramanmaraş'da, 72. saatte mucizeyi yaşadı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin hemen akabinde tüm imkânlarıyla seferberlik başlatarak ilk saatlerde bölgeye ulaştı.

 

139 personel ve 55 araç

Büyükşehir İtfaiyesi ve Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi'nin bulunduğu 139 personeli ve 55 aracı bölgeye ulaştırarak kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerine dâhil oldu. Başkan Ekrem Yüce de ekiplerin hemen arkasından depremin merkez üssü Kahramanmaraş'a indi. Yüce, ekiplerin yaptığı kurtarma çalışmasını bizzat enkazda komuta etti.

 

Kahramanmaraş'ın merkezinde yıkılan bir binadan ses alan ekipler, bu noktada dinlemeye odaklandı. 5 yaşındaki Mir Berzan ve ailesinin hayatta olduğunu fark eden Büyükşehir İtfaiyesi ve bölgede çalışan tüm kahraman kurumların ekipleri, yaşam tüneli açarak binaya girdi.

 

Topyekûn fedakârlık

3'üncü kattan açılan tünelden binanın 4'üncü katının bulunduğu noktaya inilerek 5 yaşındaki kıza, annesine ve babasına ulaşıldı. 15 saat süren kurtarma çalışmasının neticesinde küçük kız ve ailesi açılan boşluktan canlı çıkarıldı. Hastaneye sevk ediliş sürecine kadar her anda bizzat görev alan Yüce, bölgede tüm kurumların büyük bir fedakârlık ortaya koyduğunu söyledi.

“Tüm gücümüzle devam edeceğiz”

Mir Berzan gibi, tüm ailelere ulaşmak için son ana kadar mücadele vereceklerini belirten Yüce, "Sakarya'dan ve Türkiye'nin dört bir yanından yerel yönetimlerle burada omuz omuza verdik. Gerçekten çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Dayanışmaya, birlikte çabalamaya belki de en fazla ihtiyacımız olan gündeyiz. Her geçen saniye bir can için geri sayım, her enkaz bir umut. Tüm ekiplerimizle buradayız, seferber olduk. Tüm canların sağ salim çıkarılması için bu arkadaşlarım uyumuyor, yemiyor, içmiyor. Hayat kurtarmak için tüm gücümüzle gayret etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin ekipleri Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman gibi depremin en fazla yıkım oluşturduğu şehirlerde arama kurtarmaya destek veriyor.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR