Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:19

KAYMAZ ve BEYLİKOVA’da DOĞAYA NEŞE KAT ETKİNLİĞİ .

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ( ESÇEVDER ) ve Doğaya Güç Kat Ağı’nın Doğa Danış Birimi kapsamında işbirliği ile Koza Maden Şirketi’nin Eskişehir Sivrihisar ilçesi Kaymaz Mahallesi'nde yapmak istediği 3 siyanürlü atık barajına dikkat çekmek için “Doğaya Neşe Kat” başlığı ile bilgilendirme etkinliği Kaymaz ve Beylikova da düzenlendi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 26-09-2023 12:41   Güncelleme : 26-09-2023 13:01
KAYMAZ ve BEYLİKOVA’da DOĞAYA NEŞE KAT ETKİNLİĞİ .

Eskişehir Çevre Derneği üyesi Acil Durum ve Afet Uzmanı Barış ADIGÜZEL projeye dair bilgilendirmeyi Kaymaz da şu ifadeleri kullanmıştır.“Bölgemizde Kaymaz Altın Projesi kapsamında 3. zehir atık barajı yapılmak isteniyor. Bu Proje ile başta ÇanakkaleTerziler-Serçiler den Altın Madeni Projesi’ndeki cevherburaya taşınacak. Günde 149 kamyon 500 km. uzaklıktan buraya bu cevherigetirecek ve atığını burada bırakacak. Bunun yanında çevre illerdeki altın madeniprojelerinden de buraya cevher taşıması gerçekleştirilecektir. Yani burası ileride maden çöplüğü olacak ve öyle kalacaktır. Eskişehir ilimizde orman, tarım, mera arazilerini, yeraltısularını kirletme riski taşıyacaktır. Zaten az olan suyumuz bu madenlerde kullanılacaktır. Altın ve Gümüş Madeninin faaliyetleri sonucu ağaçların kuruduğu, mera alanlarınınyok olması sebebiyle hayvancılık yapamayacak içme ve kullanma sularının azaldığına şahit olacaksınız. Eskişehir’in maden çöplüğü olmasını istemiyoruz” demiştir.

Kaymaz da Sunuculuğu Serpil VURUCU’ nun yaptığı etkinlikte Tiyatro, Radyo, Sahne Sanatçısı Ergün ÖZFIRINCI konu ile ilgilistand-up gösterisi gerçekleştirmesinin ardından Doğa Grubu sahne alarak neşeli konser vererek halkı eğlendirmiştir.

Beylikova da sunucu Serpil VURUCU’nun ardından Doğaya Güç Kat Ağından Güler BOZOK’un İklim krizi ve Türkiye’nin ve Dünya’nın geleceği konularında bilgilendirme yapmasının ardından yöre halkından Celal ÖNGEL” maden kanununun değişmesi gerektiğinin altını çizmesinin ardından şölene devam edilerek konsere devam edilmiştir.

Kaymaz da halkın katılımın yoğun olduğu etkinliğe Beylikova da gereken önemin verilmediği gözlenmiştir.

Eskişehir Çevre Derneği başkanı Sadık YURTMAN “Bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğinin bilincinde olarak yakında Murat Dağına teknik bir gezi düzenlemeyi planlıyoruz” diyerek etkinliğe katılan üye, çevre dostu ve yöre halkına teşekkür ederek etkinliğe son verilmiştir.

 

 

 

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER)

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR