Fısıltı HABERLERİ
HV
28 MART Perşembe 20:46
1 Advert

Kaynarca Millet Bahçesi ve Köy Yaşam Merkezi hayırlı olsun

Kaynarca’da yapımı tamamlanan Küçükkaynarca Millet Bahçesi ile Köy Yaşam Merkezi’nin açılışında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “7’den 70’e tüm hemşerilerimizin huzur içerisinde vakit geçirebileceği millet bahçesi ile köy yaşam merkezi hayırlı olsun. Yeni yaşam alanlarının yanı sıra inşallah üstyapıda da asfalt atağımızla Kaynarca’yı yenilemeye devam edeceğiz” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 09-11-2022 10:19
Kaynarca Millet Bahçesi ve Köy Yaşam Merkezi hayırlı olsun

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Kaynarca’da yapımı tamamlanan Küçükkaynarca Millet Bahçesi ve Köy Yaşam Merkezi’nin açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fahri Kasırgan’nın da yer aldığı törende ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar ve vatandaşlar yer aldı. Yüce, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fahri Kasırga’ya Sakarya’ya gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla teşekkür ederek, projenin hayırlı olmasını temenni etti.

 

Kaynarca 20 yılda kabuğunu kırdı

Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, Kaynarca için çok önemli bir gün olduğunu ifade ederek, ilçenin 20 yılda kabuğunu kırdığına dikkat çekti. Kefli, “Millet Bahçesi ilçemizin yaşam kaynağı olacak. Cumhurbaşkanımızın açtığı yolda ilerlemekten mutluluk duyuyoruz. 50 bin tonun üzerinde asfalt çalışması da mahallelerimizde buluşuyor, sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yaşam merkezlerimiz, parklarımız doğal alanlarımız ile ilçemizi daha iyi hale getireceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

 

Gayretle çalışıyoruz

Açılışın hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak hemşerilerimize hizmet için gayretle çalışıyoruz. Artık klasik hizmetlerin dışında doğrudan hemşerilerimize dokunan, şehrimizin bilinirliğini artıran projeleri yürütüyoruz. Şehrimizin marka değerini artıracak çalışmaları çok yakından takip ediyoruz. Sakarya’mıza vizyon katacak projeleri bir bir hayata geçiriyoruz” dedi.

 

Asfalt atağımız sürecek

Kaynarca’da 9 milyonu geçen asfalt çalışması yaptıklarını ifade eden Yüce, 31 kilometreye ulaşan arterleri 30 bin 864 ton asfalt ile yenilediklerini söyledi. İlçe belediyesi ile yapılan protokol ile de 16 kilometrelik güzergâhlarda asfalt işlemini tamamladıklarını aktardı. Yaklaşık 6 kilometreye ulaşan V kanal çalışması gerçekleştirdikleri dile getiren Yüce, 18 bin 473 metreküp heyelan ve altyapı dolgu çalışmasının yapıldığını ifade etti.

 

Yüce, “Geçtiğimiz günlerde tanıtımını gerçekleştirdiğimiz çalışmada Karasu ve Kaynarca ilçelerinde 36 kilometrelik güzergâhı 52 bin 500 ton sıcak asfalt kullanarak baştan aşağı yenileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sakarya’mızın yaşam alanları artıyor

Başkan Yüce, “Orman Bölge Müdürlüğümüz ile imzaladığımız protokol ile şehrimizin kuzeyinden geçen ve İstanbul’un içme suyu ihtiyacının karşılandığı 60 kilometrelik Melen

isale hattının üst kullanım hakkını devralarak tıbbi ve aromatik bitkiler üretim merkezi haline getirdik ve ekonomiye kazandırdık” dedi.

 

“Sakarya Botanik Cennet Vadisi birçok katmanın bir araya gelmesiyle oluşan bir proje. İçerisinde arıcılık çalışmaları, tıbbi ve aromatik bitki çalışmaları, Bisiklet Dostu Şehir unvanına sahip Sakarya’ya yakışacak bisiklet yolları, hemşerilerimizin ailecek vakit geçirebilecekleri yürüyüş yolları bulunan proje ile Sakaryalılar için muhteşem bir yaşam alanı inşa ediyoruz.”

Sakarya her rengiyle bir başka

Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mız doğası ile yeşili ve mavisi ile doğal güzellikleri ile ülkemizin en güzel şehirlerinden birisidir. İstanbul’u Anadolu ile birleştiren yolların kesişme noktasında olan şehrimiz; iklimiyle, yetiştirilen farklı ürünleriyle, havasıyla, doğasıyla, kültür çeşitliliğiyle yüksek potansiyele sahip. Biz de şehrimizdeki potansiyeli en üst seviyeye çıkarmak için var gücümüzle gayret ediyoruz.

Hayırlı olsun

“Bugün de burada hep birlikte Küçükkaynarca Millet Bahçesi ile Köy Yaşam Merkezi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. 7’den 70’e tüm hemşerilerimizin huzur ve keyifle zaman geçirebilmeleri için tüm ayrıntıların düşünüldüğü Millet Bahçemizi hemşerilerimizle buluşturmak üzere Kaynarca Belediyemiz ile elimizden gelen gayreti gösterdik. Bu yolda emeği geçen başta Kaynarca Belediye Başkanımız Murat Kefli’ye ve ekibine teşekkürlerimi sunuyor, tüm Kaynarcalı hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR