Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:06

Kentin Hafızası, 'Bodrum Kitabı'yla Gelecek Nesillere Aktarılıyor.

Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel olarak yazar Cezmi Çoban tarafından derlenen Bodrum Kitabı, geçmişten günümüze uzanan ve Bodrum'un ruhunu yansıtan metinleri bir araya getirdi. Kent hafızasına önemli bir katkı sağlamak istedikleri için Bodrum Kitabı projesine destek verdiklerini ifade eden Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, Bodrum için gelecek nesillere uzanacak kalıcı bir eser bıraktıklarını söyledi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 24-11-2023 11:41
Kentin Hafızası, 'Bodrum Kitabı'yla Gelecek Nesillere Aktarılıyor.

Yiğit Girgin, “Bodrum, tarihin babası Heredot'tan günümüze birçok efsanelere ve mitlere konu olmuş, Halikarnas Balıkçısının eşsiz maviliklerinin memleketidir. Bu güzide mavi toprakların geçmişten bize teslim edilen tarihi değer yargılarını en iyi şekilde gelecek kuşaklara taşımayı kendimize her daim misyon edindik. Bu misyon doğrultusundan hareketle Bodruma değer katacağına inandığımız "Cumhuriyetimizin 100.yılında Bodrum Kitabı" projesi içerisinde olmaktan gurur ve onur duyuyoruz” dedi.

 

“Bu kitapla gelecek nesillere Bodrum'un tarihini ve çeşitli kültürel değerlerini bir nebze olsun daha iyi bir şekilde anlatmayı hedefledik” diye konuşan Girgin şöyle devam etti: “Bu kitapta Bodrum'un nasıl geliştiğini ve hangi tarihi olaylara ev sahipliğini yaptığına ilk ağızdan anlatılan detaylara tanık olacaksınız. Kitap; Karia Uygarlığı’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar geçen, bilinen 5 bin yıllık Bodrum tarihini bir bütün olarak ele alarak, Arkeoloji’den Tarih’e, Coğrafya’dan Mimari’ye, Deniz Kültürü’nden Turizme, Folklor’den Edebiyat’a kadar Bodrum’un farklı özellikleri ve kadim değerlerine ışık tutan 87 araştırma ve inceleme yazısını bünyesinde barındırıyor. Alanında uzman akademisyen, yerel tarihçi ve araştırmacıların yazı ve makalelerinin derlendiği bu kitabın yazılması yaklaşık 3 yıl sürdü. Bodrum Kitabı, bugün olduğu gibi yarın da kaynak bir eser olmayı sürdürecek. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Bodrum Kitabı'nın bu yolda önemli bir rol üstleneceğine inanıyorum”

EĞİTİM BURSUNA DÖNÜŞECEK

 

Kitabın gelirinin bir bölümünün eğitime destek olmak için kullanılacağını kaydeden Genel Müdürü Yiğit Girgin: “Bodrium olarak ilk baskı sorumluluğunu üstlendiğimiz Bodrum kitabının 100 adedinin gelirini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin bursiyerleri için bağışladık. Ayrıca Bodrum’un en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan, yıllardır ihtiyaç sahibi ve özel gereksinimli bireylere destek olan BodrumSağlık Vakfı ile imzaladığımız protokolle de desteklerimizi sürdürüyoruz. Sizler de Bodrum kitabını satın alarak çağdaş ve Atatürk'ün izinde gençlerin yetişmesine katkıda bulunabilirsiniz”diye konuştu.

 

YEREL DEĞERLERİMİZ ÖNE ÇIKARILMALI

Bodrum'un gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak için kültür sanat ve diğer aktivitelerin desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Yiğit Girgin “Bizler turizm sektörünün paydaşları olarak, insanlar sadece belli dönemlerde değil yılın 12 ayı boyunca Bodruma gelsin ve yapacak bir şeyler bulabilsin istiyoruz. Gastronomi, yerel mutfak yemekleri, yerli şarap, zeytinyağımız, kültürümüz, mavi turumuz ve tarihi yapımız başlıca zenginliklerimiz arasında. Tarihin babası sayılan Heredotun memleketi olan bu kentte tarihi bir kalemiz var, içinde dünyanın en önemli deniz altı arkeoloji müzesi var. Lobimizde Bodrumdaki en büyük replikası olan antik dünyanın 7 harikalarından biri Kral Mozolenin Anıt Mezarı var ve bunun orijinali Bodrumda. Modern Bodrum'un anlatımında büyük rol oynayan Halikarnas Balıkçımız Cevat Şakir var. İnsanlara tüm bunları ve kış döneminde Bodrumda yapılacak aktiviteler olduğunu anlatmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR