Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 22:02

Kentsel Dönüşüm İçin Örnek Güçbirliği..

Şehitler Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm İçin Örnek Güç Birliği Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına güç birliğine gitti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-09-2023 10:16
Kentsel Dönüşüm İçin Örnek Güçbirliği..

Bir buçuk ay önce Şehitler Mahallesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'ni kuran mahalle sakinleri sağlıklı bir konut stoğu ve yaşam kalitesine kavuşmak için yola çıktıklarını söyledi.

 

Şehitler Mahallesi'nin tamamını ve Metin Oktay Mahallesi'nin bir bölümünü kapsayan 370 hektarlık bir kentsel dönüşüm alanına sahip olduklarını belirten Şehitler Mahallesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Merkez Demir, bölge halkıyla sürekli temas halinde olduklarını ve dernek üyesi vatandaşların sayısının da giderek arttığını dile getirdi.

 

Şehitler Mahallesi'nin değerli bir konum üzerinde yer aldığını kaydeden Demir, “İzmir Karabağlar'da, Poligon semtinin üstünde ve denize 10 dakikalık yürüme mesafesindeyiz. Bulunduğumuz bölge merkeze ve ulaşım akslarına yakın mesafede. Konut stoğu ise çok eski, 45 - 50 yıllık binalar var. Bölge altyapı konusunda da yetersiz. Hem depreme dayanıklı, hem de kaliteli bir yaşam imkanı sunacak ada bazlı bir dönüşüm istiyoruz. Bunun için güç birliği felsefesiyle mahallelerimizi temsil edecek her meslek grubundan temsilcilerle 7 kişilik bir yönetim kurulu oluşturduk. Hepimiz yarının büyükleri olan çocuklarımızın geleceği için sağlıklı binalarda oturabilmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

 

ADA BAZLI BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ

 

Bölgede, kentsel dönüşüm konusunda sosyal imkanları da bir arada sunan bütünlükçü bir projenin yaşama geçmesini arzu ettiklerini belirten Yönetim kurulu Üyesi ve aynı zamanda gayrimenkul danışmanı Zeki Karademir de, bölgeye değer katacak ve bu alanda güçlü referansları olan, rüştünü kanıtlamış tek bir firmayla çalışmak istediklerine dikkat çekti.

 

Karademir, bu amaçla dernek çatısı altında kurumsal firmalarla görüşmeye hazır olduklarını dile getirdi.

 

Zeki Karademir sözlerine şöyle devam etti: “Kentsel dönüşüm konusunda binaların yıkılıp yenisinin yapılmasını değil, tek bir ada üzerinde okul, poliklinik, dispanser, parklar, spor alanlarını da içeren bütüncül bir yaşam alanı planlanmasını istiyoruz. Bu da ancak bu alanda deneyimli, benzer projelere imza atmış ve teknik anlamda da yeterli bir firmayla mümkün olabilir. Çünkü farklı firmalar işin içine girerse buradaki bütünlük ve genel konsept bozulur. Herkes kendi doğru bildiğini uygulamaya kalkar. İstediğimiz planlama yaşama geçirilemez. Toplam 370 dekar alan üzerinde 2 bin civarında binanın dönüştürülmesi söz konusu. Toplamda bin 500 civarında hak sahibi var. Bunların çoğuyla görüşüyoruz. Resmi açılışını tüm mahalle sakinleriyle birlikte 24 Eylül Pazar günü yapacağımız derneğimizin kuruluşunun üzerinden sadece birbuçuk ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen üye sayımız hızla yükselmeye devam ediyor. Bizim bu işten hiçbir maddi beklentimiz yok. Kendi işlerimizi bırakarak bu işe vakit ayırıyoruz. Önemli olan çocuklarımızın ve kentimizin geleceği için daha güzel ve yaşanabilir bir alan yaratmak”

 

Şehitler Mahallesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği olarak hak sahiplerinin çoğunluğunun imzasını almayı hedeflediklerini dile getiren Karademir, Bakanlıktan bölgenin hızla rezerv alan olarak ilan edilmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

 

resimaltı soldan sağa: Şehitler Mahallesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Cihangir Açıkbaş, Serdar Kayacan, Zeki Karademir, Kentsel Dönüşüm Uzmanı Şükriye Çekilmez, Başkan Merkez Demir, Cihan Akpınar ve Mustafa Borak

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR