Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 01:49

Kimileri ismini dahi söylemeye korkarken o aday istasyon kurup ücretsiz dağıtacak

“Çankaya Belediyesi'nin ilk kadın belediye başkanı olacağım” diyerek yola çıkan DP Çankaya Belediye Başkan Adayı İrem Taşpınar, kadınların ücretsiz ulaşabileceği ped istasyonlarını kuracağını açıkladı. Demokrat Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı İrem Taşpınar, cinsiyet ayrımı ve kadın hakları sorunlarına dair farkındalık yaratacak ve çok konuşulacak projeleri ile dikkat çekiyor. “Kadınların temel hijyen ve sağlık ihtiyaçlarına ücretsiz erişim hakları olmalıdır.” diyen Taşpınar, Çankaya Belediye Başkanı olduğunda regl dönemlerinde Çankayalı kadınların ücretsiz bir şekilde ped ihtiyaçlarını giderebileceği istasyonlar kuracağını ilan etti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 12-03-2024 10:55   Güncelleme : 12-03-2024 10:56
Kimileri ismini dahi söylemeye korkarken o aday istasyon kurup ücretsiz dağıtacak

AFET BÖLGELERİNDE DE YAYGINLAŞTIRLACAK ‘PEDMATİK’ ismini verdiği istasyonların Çankaya’nın her mahallesinin belirlenen lokasyonlarında, mahalle muhtarlıklarında, AVM’lerde ve üniversite yerleşkelerinde yer alacağını açıklayan Taşpınar, afet bölgesinden bir ilçeyi kardeş belediyemiz ilan ederek Pedmatik uygulamasını bu ilçede de sürdüreceklerini ifade etti. HPV AŞISI ÜCRETSİZ OLACAK Aynı zamanda Demokrat Parti Kadın Politikaları Başkanı olan Taşpınar, daha önce de yaptığı açıklamada, her yıl yaklaşık 1250 kadının rahim ağzı kanserinden dolayı yaşamını yitirdiğine ve Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda sorumluluk üstlenmemesine tepki göstererek Çankayalı kadınların HPV aşı ücretinin belediye tarafından karşılayacağını açıklamıştı. ÇALIŞAN KADINLARIN YEMEK PİŞİRME SORUNU KALMAYACAK Çankaya’da kadınların hayatın her alanında huzur, güven ve mutluluk içerisinde yaşaması için belediyenin tüm imkanlarını seferber edeceklerini belirten Taşpınar, bazı belediyelerin evde yemek pişirme imkânı olmayan hasta ve yaşlılar için yürüttüğü yemek uygulamasını bir adım öteye taşıyarak ‘Çankaya Mutfak’ uygulamasını da tanıttı. Tüm çalışanlarının Çankayalı kadınlardan oluşturulacağı Çankaya Mutfak uygulaması ile çalışan kadınlar ve gençler hem sağlıklı hem de çok uygun fiyata akşam yemeğine erişebilecekler. İREM TAŞPINAR KİMDİR?

1981 yılında Ankara’da doğdu, 1999'da Ankara Atatürk Lisesi’nden, 2003 yılında ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden Şeref Listesinde mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında, İş Bankası, borsa aracı kurumları ve çeşitli kamu kurumlarında stajlar yaptı. Beyaz Nokta Gelişim Vakfı’nda Kişişel Gelişim Platformu ve TÜGİAD Müzakere Yetenekleri başta olmak üzere, çeşitli eğitimlere katıldı. ODTÜ bünyesinde, Kadın Hentbol Takımı’nı kurdu. Üniversite eğitimi sonrası, çalışma hayatına atılmadan, TÜSİAV tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’nde eğitim aldı. 24 yaşında, çalıştığı uluslararası firmada, ‘en genç yönetici’ unvanını alarak, uzun yıllar uluslararası coğrafyada üst düzey yönetici olarak çalıştı.

Tıbbi cihaz sektöründe çalışmalar yapan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurullarında görev aldı. Hacettepe Üniversitesi’nde, Sağlık Kurumları Yönetimi ve Columbia Business School’da Dijital Pazarlama eğitimlerini tamamladı. ODTÜ Mezunu İş İnsanları Derneği (OMİD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Sektör Ticaret Komisyon Başkanı olan Taşpınar’ın çalışma yaşamı, tıbbi cihaz sektöründe, kadın girişimci ve yatırımcı olarak sürmektedir, İleri seviyede İngilizce bilmektedir.

Taşpınar, Demokrat Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR