Fısıltı HABERLERİ
HV
19 MART Salı 06:59
Advert

Metin Karakoca kültür turlarını tamamladı

Paraguay'ın Ankara Büyükelçiliği, Mezitli Belediyesi ile Paraguay Ticaret ve Sanayi Derneği iş birliğinde Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi'nde muhteşem bir sanat etkinliği düzenlendi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 03-10-2022 12:24
Metin Karakoca kültür turlarını tamamladı

Metin Karakoca kültür turlarını tamamladı

Paraguay'ın Ankara Büyükelçiliği, Mezitli Belediyesi ile Paraguay Ticaret ve Sanayi Derneği iş birliğinde Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi'nde muhteşem bir sanat etkinliği düzenlendi. Mezitli Belediyesi Başkan Vekili Ali Büyüker, Paraguay'ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta, Türkiye-Paraguay Ticaret ve Sanayi Derneği Başkanı Metin Karakoca ve yüzlerce davetlinin katıldığı etkinlikte Güney Amerika ülkesi Paraguay'ın dans grubu Ballet Movimientos, sahne aldı.

Etkinlik Kültür Heyeti'ni Mersin'de ağırlayan Türkiye-Paraguay Ticaret ve Sanayi Derneği Başkanı Metin Karakoca'nın sözleriyle başladı. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Metin Karakoca, etkinliğin açılışında, iki ülke arasındaki ilişkilerin çeşitli etkinliklerle sürdürüldüğünü dile getirerek; “ Bu yılın şubatında Paraguay'da diplomatik ve ticari ilişkileri olan bir grup iş insanıyla derneğimizi kurduk. Kısa sürede iki ülkede büyük ses getiren bu adımımızı, online iş toplantıları, ziyaretler, sanal fuarlar ve sosyal etkinliklerle geliştiriyoruz. Karşılıklı büyükelçiliklerin açılmasıyla ivme kazanan diplomatik ilişkilerin önümüzdeki yıl 70. yıl dönümünü kutlayacağız” şeklinde konuştu.

Sanatçı Lenys Paredes'in şarkılarıyla eşlik ettiği grup, renkli kıyafetleriyle ülkeye özgü dansları sergiledi. Etkinlik; Mersin Belediyesi Kültür Merkezi Amfi Tiyatrosu'nun genel merkezinde, Paraguay Folklorik Balesi "Movimientos"un başarılı Avrasya turu, şarkıcı Lenys Paredes'in katılımıyla sona erdi...

Programın sonunda Mezitli Belediyesi Başkan Vekili Ali Büyüker, Paraguay'ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta ve Türkiye-Paraguay Ticaret ve Sanayi Derneği Başkanı Metin Karakoca'ya plaket takdim etti...

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR