Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:26

PAKSAN’dan 29 Ekim kutlaması

Sakarya’nın önde gelen fabrikalarından biri olan PAKSAN, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı çalışanlarıyla birlikte coşkuyla kutladı. Her zaman çalışanlarının ve müşterilerinin yanında olan, Sakarya’nın ileri gelen fabrikalarından PAKSAN; bütün çalışanlarına, 29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle Türk bayraklı tişört giydirerek sosyal sorumluluk projesine imza attı.

gundem
Giriş Tarihi : 29-10-2023 13:29
PAKSAN’dan 29 Ekim kutlaması

PAKSAN tarihçesi

1972 yılında Nikex fırınlarının montajı tamamlanarak deneme üretimine geçilmiştir. Asıl kireç üretim faaliyeti 1973 yılından itibaren başlamıştır. 1976 yılında Paksan 3. fırını olan ve günlük 150 ton sönmemiş kireç üretim kapasitesine sahip MAERZ fırınını ilave etmiştir.

1976 – 1981 yıllarında ham madde işleme, NİKEX fırınlarının verim artırımı, söndürme ve paketleme tesislerinde verimliliği artırıcı bir takım yeni gelişmeler yapmıştır. 1994 yılında NİKEX fırınları yakıt olarak “Fuel Oil’ den modern çağın yakıtı olan doğalgaza geçişi tamamlamıştır. Böylelikle nihai üründe çok ciddi kalite artırımı sağlanmıştır.

2006 yılının Mart ayından itibaren 2 adet Nikex Fırınında yakıt değişimi ile ilgili yatırım programı devreye alınmıştır. Bu fırınlarda doğalgazdan katı yakıta (kömür) dönüşüm yatırımları başlatılmış olup, Nikex fırınlardan bir tanesinin dönüşümü tamamen bitmiş diğerinin dönüşümü ise Eylül sonunda tamamlanacaktır. Maerz fırınında da kömüre dönüşüm ile ilgili yatırım Ekim Ayında başlatılacaktır.

 

Sakarya’nın ileri gelen farbrikalarından olan Paksan Kireç Fabrikası; İstanbul’a 130 km. Ankara’ya 250 km ve Karadeniz sahiline de 45 km. mesafede Adapazarı taş kısığı mevkiindedir.

 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR