Fısıltı HABERLERİ
HV
19 MART Salı 06:38
Advert

Pamukova Gazi Ortaokulu Ziyareti

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Pamukova Gazi Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile bir araya geldi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 29-09-2022 09:47   Güncelleme : 29-09-2022 13:22
Pamukova Gazi Ortaokulu Ziyareti

Öğrencilerimizin Beden Eğitimi dersine ortak olan Savaşçı, öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmanın yanı sıra bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönden gelişimlerine katkıda bulunmaya yönelik, #NehirProjesi, #BilimSakarya, #SporSakarya, #SanatSakarya, #ÖnceOkulÖncesi, #KendineAyna gibi projelerimizin de yeni dönemde faaliyetlerine devam edileceğini ifade etti.  

Valiliğimiz himayesinde Müdürlüğümüzce sürdürülen #NehirProjesi kapsamında 8. sınıf öğrencileri için izleme sınavlarının bu dönem de gerçekleştirilerek öğrencilerimizin akademik başarılarının artırılmasının yanı sıra sınav heyecanını yenme ve sınav tecrübesi kazanmaları için rehberlik faaliyetlerinin de gerçekleştirildiğini söyledi. 

İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Bakanlığımız tarafından eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik dağıtımı yapılan ücretsiz ders kitaplarıyla beraber bu yıl ilk defa 2. sınıftan 12. sınıfa kadar yardımcı kaynak kitapların da öğrencilerimizin sıralarında yerlerini aldığını ifade etti. 

Valiliğimiz himayelerinde Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan #KitapSakarya projemizin yeni eğitim-öğretim yılında da  devam ettiğini ve her hafta kitap okuma etkinliğinin gerçekleştirildiğini hatırlatan Savaşçı, yaz dönemi boyunca kütüphanelerimizi öğrencilerimiz için açık bulunduğunu ve kütüphanelerdeki kitap sayısının artırıldığını söyledi. Yapılan çalışmalar doğrultusunda ilimizde öğrenci başına düşen kitap sayısının 8,4 olduğuna vurgu yaparak bu sayının 10’a çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında öğretmenlerimize bilgi veren İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı öğrencilerimiz için fedakârca emek veren öğretmenlerimize yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR