Fısıltı HABERLERİ
HV
19 MART Salı 08:14
Advert

PASLI GEÇİTLER SERGİSİ BEĞENİ İLE İZLENDİ…

Yağmur Parmaksız; 25 yaşında, Kastamonu Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümünden mezun olmuş. 3. Kişisel sergisini Yenimahalle’de bulunan Nazım Hikmet Kültür merkezi Hikmet Çetinkaya sergi alanında 25 eseri ile sanatseverlerin ve dostlarının beğenisine sundu.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 03-10-2022 10:20
PASLI GEÇİTLER SERGİSİ BEĞENİ İLE İZLENDİ…

Sanatçı Yağmur Parmaksız 2 yıl önce mezun olduğunu belirterek, 3. Kişisel sergisini Ankara’da açtığını dile getirdi. Parmaksız; “Bu güne kadar birçok karma sergide eserlerim yer aldı. Daha önce Kastamonu’da fakültemde beş Kapadokya’da ise 1 Karma sergide eserlerim vardı. Nazım Hikmet Kültür Merkezindeki sergimde yer alan eserlerimde konum ise; hayatımız boyunca hepimiz farklı geçitlerden geçerek sınandığımızdır. Ve bende bu çalışmalarımda kapılardan, geçitlerden ve kilitlerden bahsetmek istedim” şeklinde açıklama yaptı...

RESİM ONUN HER ZAMAN MERAKIYDI…

Aynı zamanda bu kapıların ardında bir soyutlama yaparak resmetmeyi tercih ettim diyen sanatçı; “ İlkokuldan bu yana resim benim en sevdiğim sanat dalı olmuştur. İlkokul öğretmenim Nermin Sinem ve Lisede ki Ufuk Erdoğan Demirci hocam sağ olsun bana çok yardımcı oldular. Ayrıca annemde beni çok destekledi ve her zamanda arkamdaydı. Bu kişiler sayesinde bu günlere geldiğim için çok mutluyum” dedi.

PROFESYONEL ESERLER SERGİLENDİ…

Serginin açılışında heyecanlı olduğu gözlenen Yağmur Parmaksız; Kastamonu da Güzel sanatlar fakültesinde ilk kişisel sergisini açtı,  Kastamonu belediyesinde açtığı 2. Kişisel sergisinin ardından Ankara’da dayısı Yavuz Gümüşsu ile birlikte yine profesyonel sergisini açtı. Açılış kurdelesini sanatçı ile birlikte kesen Yavuz Gümüşsu yaptığı açıklamada; “Yağmur’un sanatsal ruhu bu günkü açılışını yaptığımız sergiye ayrı bir anlam katmıştır. Ankara’daki ilk profesyonel sergisini açmaktan ben onur duyuyorum şeklinde konuştu.

RESİM YAPMAK ESER ÜRETMEK ONUN EN BÜYÜK HAYALİYDİ…

25 eseri olan Yağmur Parmaksız, sergisinde yer alan eserlerde akrilik boya üzerine çoğunlukla kapı çalışmaları yapmış. Yenimahalle’de tüm çevresi ve ailesinin oturduğunu belirten sanatçı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde 3. Kişisel sergisini açtığını belirtti.  Sanatçı eserlerinde Ahşap dokusu üstüne kendi tarzımı ürettim diyerek, “Her hangi bir sanatçıdan esinlenmedim. Meraklı heyecanlı dakik ve sorumluluk sahibi bir insanım. Sanatı, resim yapmayı çok seviyorum. Çocukluktan bu yana hep sanatın içindeyim bu sebeple ilgim her geçen yıl daha da çok arttı. Ben de kendimi resim dalı üzerinde geliştirmeyi tercih ettim. Çocuklukta resme merakım da çoktu ve inanın kırk’ı aşkın teşekkür belgem bulunmaktadır” dedi.

YAĞMUR: “ESERLERİMİ SEVİYORUM”

Sanatçı bir atölye açmak istediğini dile getirerek, “Atölye konusunda şimdilik iç mekânın tasarımları üzerinde çalışmaktayım, henüz mekânı ve yeri belirlemedim.  Araştırma sürecindeyim ve eserlerimi meydana getirmeye orada devam edeceğim. Son sergimde 25 eserim var ve eserlerimi seviyorum onlara bakınca mutlu oluyorum. Kapılar bana geçmişi ve hüznü hatırlatıyor. İnsanlarda da aynı etkiyi ve hüznü bıraktığına inanıyorum” dedi.

ESERLERİ GEÇMİŞİN İZLERİNİ TAŞIMAKTA…

Yağmur Parmaksız; “Aynı zamanda okumayı ve güncel kalmayı seviyorum.Akrilik boya tekniğini kullanıyorum. Fırçamı farklı renkler üzerinde daha sert doku ile kullanarak ahşap etkileri çıkarmayı seviyorum. Geçmişin izini taşıyan eserler ortaya çıkardığım için duygusal anlamda hüzünlü olduğum, kapalı kalmış gibi hissettiğim, en çok havanın kapalı olduğu zamanlarda istediğim gibi bir etki oluşturabiliyorum.  Ben eserlerimi eski Türk ahşap kapıları üzerinden yaptığım için, tabi ki ilk hissettiğim duygu hüzün oluyor, o kapıların ardında neler yaşandı, kimler geldi geçti gibi düşünceler söz konusu oluyor. Bunu yansıtabildiğim için eserlerime sempatim daha yoğun oluyor” diyerek sözlerini tamamladı.

KAPILAR HEPİMİZİN GEÇİŞ NOKTASI

Hepimizin hayatta bir dönüm noktası var ya işte o kapıdan geçtiğimiz zaman karşımıza çıkar Yağmur’da hayatının dönüm noktasını yaşadıktan sonra eserlerinde kapıları çalışmayı tercih etmiş..

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR