Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 02:28

Saadet Partisi Adapazarı İlçe Başkanlığı Ziyaretlerine devam ediyor.

Saadet Partisi’nin Adapazarı İlçe Başkanlığı Kapsamlı olarak hazırlamış oldukları Kırsal Mahalleye Dönüş Yasası ile ilgili bilgilendirme Mektuplarını Muhtarlara ilettiler.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-09-2022 08:38   Güncelleme : 21-09-2022 09:40
Saadet Partisi Adapazarı İlçe Başkanlığı Ziyaretlerine devam ediyor.

 

Saadet Partisi’nin Adapazarı İlçe Başkanlığı; Çökekler, Turnadere, Bileciler, Solaklar Kavaklıorman ve Çağlayan mahallelerine yapılan ziyaretlerde Kapsamlı olarak hazırlamış oldukları Kırsal Mahalleye Dönüş Yasası ile ilgili bilgilendirme mektuplarını Muhtarlara ilettiler.

Bu mahallelerde yapılan araştırmalarından kesitler sunan ÇAKIROĞLU, muhtarlara ‘bu konu hakkında şikâyetiniz var mı?’ ve ‘ İlgili şikâyetleriniz varsa çözüm bulabiliyor musunuz?’ şeklinde soru yönelttiklerini söyledi.

Çakıroğlu, alınan cevapları şöyle aktardı;

  • Bu bölge muhtarlarının ortak kanaati, kırsal mahalle statüsünden ve haklarından yararlanmak. Yani kırsal mahalle olmak. Bölge muhtarları olarak bu isteklerini Belediyenin yapmış oldukları toplantılarda defalarca dile getirmelerine ve gerekli resmi başvurularını yapmalarına rağmen herhangi bir sonuç elde edemediklerini ve konuyla ilgilenmediklerini dile getirdiler.
  • Diğer yandan bölgede yaşayan vatandaşlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde de, vatandaşlarımızın da Kırsal mahalleye dönüş hususunda kararlı olduklarını ve bu konunun sonuna kadar takipçisi olduklarını bildirdiler.

Bölge halkının bu açıklamalarından sonra;

Bizler Saadet Partisi olarak; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun ek 3 üncü maddesi hükümleri çerçevesinde Bakanlık tarafından hazırlanan, 15.04.2021 tarihli ve 31455 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz.

 7254 sayılı torba yasayla daha önce Mahalleye çevrilen Köylerin bu ve benzeri kolaylıklardan yeniden faydalanılması için kırsal mahalle statüsü kazanması adına başvurular yapılması gerekmektedir.

 Bu sebeple sizlere göndermiş olduğumuz mektubun ekinde Kırsal Mahalle olmanın avantajları ve başvuru dilekçe örneğini iletiyoruz.

 Bizler; iyinin, doğrunun yanında olmayı şiar edinmiş davanın temsilcileri olarak, kardeşlik vazifemizi yerine getirme gayretindeyiz., şeklinde konuştu ve Muhtarlarımıza hazırlamış oldukları bilgilendirme mektuplarını teslim etti.

 

 

 

 

 

 

Abdullah BİRİNCİAbdullah BİRİNCİ

YORUMLAR