Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:56

SAADET PARTİSİ SAKARYA İL BAŞKANLIĞI' NDAN SİYONİST İSRAİLE SUÇ DUYURUSU...

SAADET PARTİSİ SAKARYA İL BAŞKANLIĞINDAN SİYONİST İSRAİLE SUÇ DUYURUSU...

gundem
Giriş Tarihi : 30-10-2023 17:00
SAADET PARTİSİ SAKARYA İL BAŞKANLIĞI' NDAN SİYONİST İSRAİLE SUÇ DUYURUSU...

Değerli Basın Mensupları,

Nerede bir insan zulme uğrasa olsa onun acısını yüreğinin en derinliklerinde hisseden kıymetli katılımcılar

2023 yılında ve tüm dünyanın gözü önünde günlerdir bir soykırım uygulanıyor. Üç çeyrek asırdır bir ülke adım adım işgal edildi; herkes seyretti ve hala seyrediyor! İnsanları katlettiler, kimseden ses çıkmadı! Emzikli bebekleri, kundaktaki çocukları, hamile kadınları tonlarca kiloluk bombalarla öldürdüler ve yine kimseden ses çıkmadı!

Tüm bunlar yetmedi, hastaneleri, ibadethaneleri, ambulansları bombaladılar; birkaç cılız sesten başka yine kimseden çıt çıkmadı!

Filistin Devleti bağımsız bir devlettir, Başkenti Kudüs’tür ve Gazze Filistin Devleti’nin bir şehridir. 1947 yılından bugüne İsrail Devlet yetkilerinin verdiği talimatlar doğrultusunda, Filistin topraklarının büyük bir bölümünü işgal etmiş, yine sistematik katliamlarla yüz binlerce Filistinliyi öldürmüştür. Özellikle Gazze’de İsrail tarafından 16 yıldır devam eden kuşatma sonucu tüm insanlığın gözü önünde masum kadınlar, çocuklar ve yaşlılar başta olmak üzere iki buçuk milyon insan gıda, su, ilaç, tıbbi gereçler, akaryakıt ve enerji kaynakları gibi temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılmış, bölge adeta ablukaya alınarak açık hava hapishanesine çevrilmiştir.

İsrail ise; emperyal güçlerin desteğiyle toprak sahibi olan, bu topraklarda bağımsızlığını ilan eden, masum insanları katlederek, tehcire maruz bırakarak, adeta kanser hücresi gibi her tarafa yayılarak işgalini genişleten, hakkında alınan BM kararlarının hiçbirine uymayan, devlet terörünü en üst düzeyde uygulayan bir terör devletidir.

Sözde bayrağında da belirttiği gibi Nil'den Fırat'a kadar ki topraklarda Büyük İsrail'i kurmak için her yolu meşru kabul eden, muharref Tevrat'ın hükümlerine göre Siyonist emellerini adım adım gerçekleştirme arzusunu taşıyan bu devlet, bütün dünyanın gözü önünde pervasızca, her türlü savaş hukukunu ayaklar altına alarak ne yazık ki masum canlara kıymaktadır.

Terörist İsrail hem şu anda hem de geçmişte yaptıklarıyla savaş suçu işlemekte ve maalesef dünya hala sessizliğini korumaya devam etmektedir. “Kudüs coğrafi değil, imani bir meseledir” diyen merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın yolundan giden ve mazlum ve mağdurların her zaman yanında yer alan Millî Görüş, bugün de aynı hassasiyetle konuya yaklaşmakta ve Saadet Partisi Sakarya İl Başkanlığı olarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza, savaş suçu işleyen terörist İsrail yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmaktayız.

Gazze sınırları içerisinde ve dışında Filistinli masum insanların, çocukların ve kadınların insanlık dışı saldırılar, bombalamalar ve uluslararası hukuka aykırı tam abluka ile ölümlerine neden olan, Gazze şehri başta olmak üzere Filistin halkına yönelik SOYKIRIM suçu işleyen, İnsan haklarını tüm dünyanın gözü önünde çiğneyerek Uluslararası Ceza Mahkemesi Statüsü kapsamında İnsanlığa Karşı Suçları, Savaş Suçlarını ve Saldırı Suçlarını işleyen şüpheliler hakkında gerekli tahkikatın ve işlemlerin yapılarak dava açılması ve cezalandırılmaları taleplerimiz doğrultusunda bugün buradayız.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, İsrail Devleti'nin Filistin halkına yönelik sürdürdüğü hava saldırılarının Gazze'de neden olduğu şiddetli yıkım çok sayıda çocuk ve sivilin öldürülmesi, Gazze'deki elektrik akımının kesilmesi, su vanalarının kapatılması, gıda su, ilaç ve her türlü zorunlu ihtiyacın girişinin engellenmesi şeklindeki uluslararası hukuka aykırı tam abluka İsrail'in SOYKIRIM amacının en büyük göstergesidir.

Nitekim İsrail'in 10-11 Ekim 2023 tarihlerinde, sivil yerleşimlerde kullanılması uluslararası hukuka göre suç teşkil beyaz fosfor içeren bombalar ile Gazze şehrinin bombalanması, büyük çoğunluğu çocuklardan ve kadınlardan oluşan Gazze halkına yönelik SOYKIRIM gayesiyle yapılmış saldırılar olduğunun apaçık göstergesidir.

Filistin Devleti topraklarını işgal eden İsrail Devleti 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gazze bölgesinde bulunan birçok Hastaneye bombalı saldırıda bulunmuştur. İsrail Devletinin sivillerin tedavi gördüğü hastanelere yönelik bu eylemleri, Türkiye Cumhuriyetinin de taraf olduğu HARP ZAMANINDA SİVİLLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN 1949 CENEVRE SÖZLEŞMESİNİN HASTANELERİN KORUNMASINI DÜZENLEYELEN 18. MADDESİNİ ve HASTANE PERSONELİNİN KORUNMASINI DÜZENLEYEN 20. MADDESİNİ AÇIKÇA İHLAL ETMİŞTİR.

İsrail’in sürdürdüğü hava saldırılarının, bombardımanlarının en vahşisi Filistin'deki hastanelere olmuştur. Bu saldırılar sonucu BeytHanun Hastanesi çalışamaz hale getirilmiş, El Şifa Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitesi büyük zarar görmüştür.

Devlet terörünü en maharetli şekilde uygulayan bu acımasız katillere karşı Filistinli halk hem topraklarını hem de onurlarını korumak, en temel hakları olan vatanlarında bağımsız bir devlet altında özgürce yaşayabilmek için hem canlarıyla hem de mallarıyla mücadele ediyorlarken, bizler de bu mücadelelerine hukuk arayışlarıyla destek olmak için bugün burada toplanmış bulunmaktayız.

 

İnsan olmanın bir gereği olarak haklı Filistin davasında her zaman durduğumuz nokta bellidir,

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanlığı olarak inanıyoruz ki; adaletin timsali Cumhuriyet Savcılarımız savaş suçu dahil birçok suçu işleyen Terörist İsrail’in yetkilileri hakkında gerekli araştırmaları yapıp iddianame hazırlayacaklar ve yine adaletin timsali mahkemelerimiz de bunlar hakkında aziz milletimizin vicdanlarını rahatlatacak karar vereceklerdir.

Katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ederim.

 

Abdullah BİRİNCİAbdullah BİRİNCİ

YORUMLAR