Fısıltı HABERLERİ
HV
19 MART Salı 06:33
Advert

Sağlıklı yaşlanmak için yürüyüşü ihmal etmeyin

İl Sağlı Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi tarafından (YADEM) Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla “Yaşlılıkta Fiziksel Aktivite” temalı etkinlik düzenlendi.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 03-10-2022 18:36
Sağlıklı yaşlanmak için yürüyüşü ihmal etmeyin

YADEM bünyesinde hizmet alan yaşlılarla birlikte sağlık personeli farkındalık yaratmak için Kent Parktan başlayarak Millet Bahçesine kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Programa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Yasin Çatalbaş, Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Selin Tunalı Çokluk, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Ahmet Öksüzoğlu ile Serdivan İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı katıldı.

Yürüyüş etkinliğinin ardından yaşlılara yönelik Millet Kıraathanesinde söyleşi düzenlendi. Söyleşide İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Aile Hekimi Uzm. Dr. Hilal Cumhur “Hareketin Sağlığa Etkisi”, SAÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Uzm. Dr. Abdulkadir Aydın, Uzm. Dr. Erkut Etcioğlu, Uzm. Dr. Muhammet Raşit Aydın tarafından “Aile Hekimliği Kronik Hastalıklar ve HYP” hakkında bilgiler verdi. Söyleşide düzenli fiziksel aktivitelerin birçok hastalığın engellenmesinde önemli rolü olduğu ifade edilerek, sağlıklı yaşam konusunda tavsiyelerde bulunuldu.

Etkinlikte, İl Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Zeynep Bozat “Yaşlılıkta Sağlıklı Beslenme Önerileri” ve Adapazarı İlçe Sağlık Müdürlüğü Fizyoterapisti Musa Ersen tarafından “Yaşlılıkta Fiziksel Aktivite Önerileri” hakkında bilgiler verildi. Söyleşinin ardından yaşlılar merak ettikleri konuları alanında uzman katılımcılara sordu. Etkinlik Adapazarı İlçe Sağlık Müdürlüğünden Diş Hekimi Tuba Aktemur ve Serdivan İlçe Sağlık Müdürlüğünden Diş Hekimi Gülsüm Karaman tarafından katılımcılara Ağız ve Diş Sağlığının önemi ile ilgili genel bilgilendirme yapılırken, programın sonunda katılımcılara diş muayenesi ile kan şekeri ve tansiyon ölçümü yapıldı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR