Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:09

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’dan Kurban Bayramı mesajı

Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Salgınlar, depremler, türlü afet ve sıkıntıların yaşandığı son yıllarda; insanlığın hem barışa, refaha ve daha fazla ihtiyaç duyduğuna şahit olmaktayız” dedi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 27-06-2023 11:53   Güncelleme : 27-06-2023 12:17
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’dan Kurban Bayramı mesajı

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Kaldırım mesajında şu ifadeleri kullandı:

Kadim medeniyetimizden bizlere miras kalan zengin ve köklü geleneklerimizin itinayla yaşatıldığı, yardımlaşma ve dayanışma bağlarının daha da perçinlendiği, manevi duygularımızın zirveye ulaştığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla her türlü dargınlık ve kırgınlıkların sona erip; sevginin, saygının, barışın, huzurun ve muhabbetin tüm âleme yayılmasına vesile olan müstesna zaman dilimlerinden olan bir Kurban Bayramı’nı daha milletçe idrak edecek olmanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz.

 

KADİM MEDENİYET

Özellikle dünyada ve ülkemizde meydana gelen salgınlar, depremler, türlü afet ve sıkıntıların yaşandığı son yıllarda; insanlığın hem barışa, refaha ve huzura hem de sevgiye ve yardımlaşmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğuna şahit olmaktayız. Bunun içindir ki; bu mübarek günlerde, kadim medeniyetimiz ve evrensel değerlerle mücehhez yüce dinimizin bize öğütlediği ve miras bıraktığı, milletçe sahip çıkmamız gereken en büyük hasletlerden olan; sevgi, merhamet, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı en üst seviyede tutmalı, kırgınlık ve dargınlıkları bir kenara bırakarak birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi diri tutmalıyız. Ancak bu tutum ve anlayışla bayramların kendine has huzur veren atmosferinin tam manasıyla idrak edilmesini sağlamış ve bu müstesna zaman dilimini en iyi şekilde değerlendirmiş oluruz.

 

GELENEK VE GÖRENEK

Kadim değerlerimiz, milli hasletlerimiz, gelenek ve göreneklerimiz muvacehesinde idrak edeceğimiz bu mübarek Kurban Bayramı’nın, Ülkemizde ve İlimizde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan kazalardan, dert ve sıkıntılardan uzak bir şekilde; sevdiklerimize sımsıkı sarılabileceğimiz, küçüklerimizin gözlerinden, büyüklerimizin ellerinden doyasıya öpebileceğimiz, huzur, sağlık ve muhabbet dolu olması, en büyük dileğimiz ve temennimizdir.

AFİYET VE BEREKET

Bu vesile ile bu mübarek günlerin; aziz şehrimize, milletimize, ülkemize, İslam Dünyasına ve tüm insanlığa sağlık, huzur, afiyet, mutluluk ve bereket getirmesini diliyor, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan dertlerin, acıların, sıkıntıların, afetlerin ve çatışmaların da sona ermesine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Başta aziz şehitlerimizin yakınları ve kahraman Gazilerimiz olmak üzere, milletimizin ve aziz hemşehrilerimin, tüm kamu görevlisi arkadaşlarımın, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarımızın bayramını en kalbi duygularımla kutlar, sevgi ve muhabbetlerimi sunarım.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR