Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 02:59
1 Advert

Sakarya Valisi; Çetin Oktay Kaldırım’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Vali Kaldırım, Bütün hayatını aziz vatanı, ülkesi ve milletine adamış, Türk Milletinden aldığı güçle her alanda büyük bir bağımsızlık mücadelesi vermiş, silah arkadaşlarıyla birlikte de Cumhuriyeti kurarak Türk Milletine armağan etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 84. yıl dönümünde saygı, rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 09-11-2022 19:32
Sakarya Valisi; Çetin Oktay Kaldırım’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Cumhuriyetimizin banisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımızda gösterdiği üstün askerî liderlik ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ortaya koyduğu cesareti, feraseti ve siyasi dehâsıyla dünya tarihine damgasını vuran ender devlet adamlarından birisi olarak milletimizin gönlünde en müstesna yerini almıştır ve orada ilelebet var olmaya devam edecektir.

Esareti ve boyunduruk altında yaşamayı asla kabul etmeyen Necip Milletimizden aldığı güç ve inançla her türlü zorluğu azim ve kararlılık ile aşan Gazi Mustafa Kemal Paşa, vatan kıldığı ülkemizi daha ileriye götürmek ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücüyle çalışmış, ülkenin en zor zamanlarında, yokluk ve sıkıntıların baş gösterdiği bir dönemde silah arkadaşları ve Aziz Milletimiz ile birlikte başlattığı bu büyük mücadeleyi her sahada zafere ulaştırmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, veciz bir şekilde ifade ettiği; “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözüyle de bu topraklar üzerinde bin yıldır var olan asil milletimizin fertleri olarak bizlere, kahramanlıklarla dolu şanlı mazimiz, milli hasletlerimiz, zengin medeniyet tasavvuru ve yüce idealler üzerinde yükselen eşsiz Cumhuriyetimizi ve ona ilelebet sahip çıkma ülküsünü emanet etmiştir.

Dünya tarihine yön vermiş asil bir milletin fertleri olarak bizlere düşen görev; Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içinde bütün gayretimizle çalışmak, değerlerimizin, milli hasletlerimizin, kültürümüzün ve eşsiz medeniyetimizin tüm güzelliklerini gelecek nesillere aktarmaktır.

Ulu Önder Atatürk’ün, “Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız” diyerek Cumhuriyet başta olmak üzere tüm kazanım ve başarılarını armağan ettiği gelecek nesillerimizin de aynı şuur, azim ve kararlılıkla, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatarak çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları ile İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarına Yüce Allah'tan rahmet diliyor; Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükranla anıyorum.

Ruhları Şad Olsun

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR