Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 04:26

SASÇED Başkanı Mahmure ÇOLAK 24 Kasım Ögretmenler Günü Mesajı Yayımladı

Kısa Adı SASÇED olan Sağlık Çalışanları ve Emekliler Derneği Başkanı Mahmure Çolak, yayınladığıı mesajda şu ifadeleri kullandı, Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir.

gundem
Giriş Tarihi : 24-11-2023 12:06   Güncelleme : 27-12-2023 01:07
SASÇED Başkanı Mahmure ÇOLAK  24 Kasım Ögretmenler Günü Mesajı Yayımladı

Eğitimin temel gayesi; taze dimağları, evrensel değerlerin ışığında üretken, idealist, vatanına ve bayrağına bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.
Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler!  Yeni nesil, sizlerin eseri olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakârlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet: fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir.” sözüyle  aklı, vicdanı ve irfanı hür nesillerin yetiştirilmesi konusunda öğretmenlerimizin görev ve sorumluluklarının önemine işaret ederek onlara duyduğu güveni ifade etmiştir. 
Böylesine önemli bir sorumluluğun farkında olarak idealizmini hiçbir zaman yitirmeyen, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda aşkla çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerlerine düşen görevi fedakârca yerine getireceklerine gönülden inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit olan ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, şükran ve minnetle yâd ediyor; ülkemizin her köşesinde büyük bir özveriyle görev yapan ve emekli olmuş sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlıklı, huzur dolu ve başarılı bir yaşam diliyorum.

1xbet giriş
Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR