Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 19:18

SASÇED Engelliler Haftasında Engelli Annelerine Anneler Günü Etkinliği

Başkan Çolak Anneleri değerini, Cennet Annelerin Ayakları Altında olduğunu, engelli annelerin yaşam şartlarının daha iyileştirilmesi gerektiğini, anlattı.

gundem
Giriş Tarihi : 10-05-2023 14:20   Güncelleme : 10-05-2023 14:37
SASÇED Engelliler Haftasında Engelli Annelerine Anneler Günü Etkinliği

SASÇED Engelliler Haftasında Engelli Annelerine Anneler Günü Etkinliğinde Yüzler Güldü..

SASÇED Sakarya Sağlık Çalışanları Ve Emeklileri Derneği Başkanı Mahmure ÇOLAK, Engelliler Haftasında Engelli Annelerine Anneler Gününde kahvaltıda bir araya getirdi.

Başkan Çolak Anneleri değerini, Cennet Annelerin Ayakları Altında olduğunu, engelli annelerin yaşam şartlarının daha iyileştirilmesi gerektiğini, anlattı.

Ebeveynlik, çocuk sahibi olmanın getirdiği günlük yaşam zorlukları ve bakım sorumlulukları nedeniyle stres deneyimlerinin sıklıkla yaşandığı bir dönemdir. Engelli bir çocuğun doğumu ile birlikte ebeveynler beklenmedik zorluklar ve ihtiyaçlarla karşılaşabilmektedir. Engelli çocukların aile sistemine katılmasıyla birlikte ebeveynler ilk aşamada şok, inkâr, suçluluk, hayal kırıklığı, dış dünyanın tutumundan kaçınma, ani krizler, özgüven ve kendine saygı eksikliği gibi tavırlar sergileyebilmektedir. Engelli çocuğa sahip olan ebeveynler kendi yaşamlarını organize etme aşamasında zamanlarının büyük bir kısmını özel bakım ve ilgi görmesi gereken çocukları ile geçirecekleri gerçeğini göz önünde bulundurmak durumundadır. Bu noktada anne ve babaların farklı baş etme mekanizmaları geliştirdikleri bilinmektedir. Anneler geleneksel aile rolleri çerçevesinde çocuğun birincil bakımını üstlendiği için üzüntü, keder, öfke ve ağlama gibi duygu geçişlerini sıklıkla yaşamaktadır. Bu problemlerin yanı sıra engelli çocuğu olan anneler; hayal kırıklığı, plan ve hayallerinden vazgeçme, kronik yorgunluk hissine kapılma gibi risklerle baş başa kalmaktadır. Anneler engelli çocukları için kendi ihtiyaç ve isteklerinden fedakârlık etme ile çok fazla enerji harcama nedeniyle artık verecek hiçbir şeyleri kalmadığı anlarda tükenmişlik yaşamaktadır. Bu çalışma, nitel araştırma modeli çerçevesinde yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılarak engelli çocuğu olan 12 anne ile gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmanın amacı engelli çocukların bakımında yalnızlaştırılan anneleri, tükenmişliğe iten sebeplerin derinlemesine incelenmesi ve bu hususta gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaktır.

Başkan Çolak günün anısına Engelli annelerine Hediyeler ve Çiçekler verdi.. 

Konuşmacılar arasında Başkan Mahmure Çolak, Engelli Annesi ve Gazeteci Aslı Kılıç yer aldı. 

Katılanlar Arasında ise, Fısıltı Haberleri Haber Müdürü Aslı Kılıç, Yeşim Özütok Selma Güngör Oya Maç Sevda Genç, Yasemin Candan Sevgi Uzun Hacer Bostancı Fadime Aydemir Hilal Özarkun Nagihan Güler Yasemin Aykot Aysun Güneryakar, Çiğdem Çetin Nuray Vurgun, Meryem Avcılar, Kerim Çatalbaş, Hacer Çatalbaş, Ela Ayaş, Vildan Çatalbaş, yer aldı.

#FısıltıHABERLERİ #sondakika #haber #istanbul #izmir #türkiye #ankara #haberler #sondakikahaber #takip #gündem #asker #galatasaray #tbt #vatan #bilgi #bayrak #mhp #instagram #rte #magazin #15temmuz #video #chp #ultraslan #pöh #fatihterim #akp #gundem #Sasçed #MahmureÇolak #AslıKılıç

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR