Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 16:19

SATSO Cumhuriyet’in 100. Yılını Gururla Kutladı

Sakarya Valiliği öncülüğünde Cumhuriyetin 100. yıl Geçit Töreni Adapazarı Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın da “Üreten Sakarya” teması ile yer aldığı geçit töreninde Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Resmi İl Müdürlükleri, Okullar, Sporcular, yerli ve milli TOGG otomobilleri konvoyu, Sakarya’da üretilen savunma sanayi ve ulaşım araçları konvoyu gerçekleştirildi.

gundem
Giriş Tarihi : 01-11-2023 16:00
SATSO Cumhuriyet’in 100. Yılını Gururla Kutladı

Üreten Sakarya Tırı

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz’in öncülüğünde Cumhuriyetin 100. yılına yakışır şekilde coşkulu ve yoğun bir katılımla gerçekleşen 100. Yıl Geçit Töreni’nde SATSO, “Üreten Sakarya Tırı”, “Üreten SATSO Tırı”, yerli ve milli otomobil TOGG ile kortejde yer alırken aynı zamanda Sakarya Güzel Sanatlar Derneği (SAGÜSAD) iş birliğiyle Bulvar girişinde “Sakarya’nın Tarihi 100’ü” isimli fotoğraf sergisi de etkinlikler kapsamında açıldı.

SATSO “Sakarya’nın Tarihi 100’ü” Fotoğraf Sergisine Yoğun İlgi

100. Yıl Kutlama Töreni kapsamında SATSO ve Sakarya Güzel Sanatlar Derneği (SAGÜSAD) iş birliğiyle bulvar girişine kurulan “Sakarya’nın Tarihi 100’ü” fotoğraf sergisi açılış törenine Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Vali Yardımcıları; Muhsin Çatmadım, Ersin Emiroğlu, Selda Dural, Sakarya Garnizon Komutanvekili Piyade Alb. Ramazan Sedat Baş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, il protokolü ve Sakaryalılardan yoğun katılım oldu.

Sakarya Güzel Sanatlar Derneği üyelerinin çektiği ve Sakarya’nın tarihi eserlerinden oluşan 100 adet fotoğrafın sergilendiği programda protokol üyeleri, Sakarya’nın birçok tarihi mekanı ve konumunun fotoğraflarını inceleme imkanı buldu.

SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, Yönetim Kurulu Başkanvekili Gökhan Tiryaki ve SAGÜSAD Başkanı Ünal Dabak sergide fotoğraflar ile ilgili detaylı bilgi paylaştı.

Cumhuriyet Resepsiyonu’nda SATSO Orkestrası

100. Kuruluş Yılı kutlamalarının akşamında ise Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ve eşi Zehra Karadeniz’in ev sahipliğindeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni gerçekleştirildi. Törene SATSO’yu temsilen Meclis Başkanı Erdem Ercan ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Gökhan Tiryaki iştirak etti. Şef Hamdi İtil yönetimindeki SATSO Türk Müziği Topluluğu orkestra olarak yer aldığı törende, enstrümantal ezgilerle geceye renk kattı.

Sakarya, ilk günkü heyecanla 100. Yılını kutladı

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “Sakarya’mızda 100. Yıl gururla kutlandı; şehrimiz 1923 yılında olduğu gibi 100. yılda da aynı heyecanı yaşadı. Sakarya Valiliğimiz öncülüğünde SATSO ve ilimizdeki neredeyse tüm kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleştirilen örnek bir tören gerçekleştirildi. Bu örnek etkinliklere Başta Sakarya Valimiz Yaşar Karadeniz olmak üzere katkı veren her kuruma teşekkür ediyoruz.

Biz de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak 100. Yıl etkinliklerimize büyük heyecanla hazırlandık, yoğun katılımlarla gerçekleştirdik. 100. Yılımıza armağan olarak bir eser yayınladık. Düzenlediğimiz konserimizde halkımız bayraklarla marşlar söyledi, 100. Yılımızda ilk defa sergilenen Sakarya’nın tarihi fotoğraflarıyla Sakarya severleri zamanda yolculuğa çıkardık. Ve geçit töreninde gerektiği gibi yerimizi aldık. Üreten Sakarya’mızı tanıttık. Heyecanımız vatan sevgisindendir, ilelebet yaşasın.

Bu birliktelik 100. yılda ülkemizin her şehrinde yaşandı ve dünyaya örnek oldu. Bir kez daha Cumhuriyetimizin 100. yaşı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.”

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR