Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:35

SBB Adayı Abdullah Ayhan, “Mültecilerin gettolaşmasına müsaade etmeyeceğiz”

Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, “‘Göç’, doğru yönetildiğinde ‘güç dayanağı’, yönetilmediğinde ise ‘suç kaynağı’ işlevine sahiptir” dedi. Ömer Abdullah Ayhan, Türkiye’nin özellikle on yıldır artarak devam eden bir şekilde ‘sığınmacı’, ‘kaçak yabancı’, ‘geçici göçmen’ ve benzeri statülerdeki insanlara ev sahipliği yaptığını dile getirdi. SAKARYA’DA GETTOLAŞTILAR ‘Göçmen’ gözüyle değil ‘seçmen’ gözüyle bakma tutumu olduğunu belirten Ayhan, “Kayıt dışı çalışma, iş gücü piyasasında haksız rekabet, konut ve kira fiyatlarında yükselme, asayiş kulvarında rutinleşen gerginlik ve çatışmalar, mültecilerin yerleşim zemininde gelişen gettolaşma, belediye hizmetleri fiyatlarında yerli nüfusa yönelik aleyhe sonuçlar ve benzeri bir çok konu, durum ve işlem Sakarya’da mülteci konusunun bir psiko-sosyal bir stres kaynağına dönüştürdü.” diye konuştu. Başkan adayı Ayhan, şehirde kaç göçmen, sığınmacı, geçici koruma statüsünde yabancı veya mülteci olduğunu, nerede ve nasıl yaşadıklarını, neler yaptıklarını, günlük hayata ilişkin tercih ve terkiplerini bilmekten uzak olduğunu söyledi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 21-03-2024 11:40
SBB Adayı Abdullah Ayhan, “Mültecilerin gettolaşmasına müsaade etmeyeceğiz”

RİSK , TEHLİKE, KAOS VE KRİZİ SONA ERDİRECEĞİZ

 

Ömer Abdullah Ayhan, başkan olduğunda mülteciler konusunda yapacakları projeleri şöyle açıkladı:

 

“Hemşerilerimizin mülteciler noktasındaki haklı ve makul beklentilerini hayata geçirmeye ve sorunları ‘insanca yaşam’ perspektifinde çözmeye, Şehrin genelinde oluşan mülteciler kaynaklı psiko-sosyal stresi bitirmeye, Büyükşehir Belediyesi perspektifiyle kapsamlı göç-mülteci yönetimi uygulamalarını hayata geçirmeye, Büyükşehir Belediyesinin mevcut yönetiminin ‘mülteciler’ konusundaki çok yönlü ve çok taraflı ilgisizliğinin, bilgisizliğinin ve yetersizliğinin ürettiği risk, tehlike, kaos ve kriz ihtimallerini sona erdirmeye, Mültecilerin yerleşim noktasındaki ‘gettolaşma’ eğilimi ile asayiş riski oluşturan ‘gruplaşma’ tercihini öncelikli çözülecek sorun olarak kaydetmeye, Mültecilerin demografik verilerini oluşturmaya ve kaçak göçmen noktasında kamu yönetimi birimleriyle uyumlu mücadele süreçleri oluşturmaya kararlıyız.

YEREL NÜFUSUN HAKSIZ REKABET MAĞDURU OLMASINI ENGELLEYECEĞİZ

 

Mültecilerin şehrin bütünündeki yerleşim tercihleri Büyükşehir tarafından yönlendirilecek, gettolaşmaya ve şehrin herhangi bir bölgesinde hakim nüfus haline gelmelerine fırsat veren yönetim-denetim boşlukları sonlandıracağız. Kayıt dışı istihdama ve yerel nüfusun iş gücü piyasalarında haksız rekabet mağduru olmasına neden olan mülteci istihdamı uygulamalarına yönelik zabıta denetim süreçleri gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan hizmetler/verilen belgeler karşılığında alınan ücretler noktasında ‘göçmenler/mülteciler’ lehine oluşan farklılıkları ortadan kaldıracağız. Sakarya’nın huzur ve Saadet şehri vasıflarını yeniden kazanması, zorunlu sığınmacı konumundaki insanların sorunlu sığınmacılar sıfatından kurtulması için yerel yönetim olarak yapılması gerekenler eksiksiz yapacağız.”

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR