Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 21:11

SEDAŞ, Bolu’da orman yangınına karşı seferber oldu

Bolu’nun Mudurnu ve Göynük ilçeleri arasında orman yangını meydana geldi. Hızla seferber olan SEDAŞ ekipleri, önce kesintilere karşı önlem aldı, sonra yangının söndürülmesi için tüm ekiplerle iş birliği içinde çalıştı. Yangının kontrol altına alınmasından sonra enerji sürekliliği için ara vermeden mücadele ederek bölgeyi enerjilendirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-08-2023 11:40
SEDAŞ, Bolu’da orman yangınına karşı seferber oldu

Bolu’nun Mudurnu ve Göynük ilçeleri arasında, Güneyçalıca mevkiinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Sıcak havanın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangına müdahale eden ekipler ile koordineli şekilde çalışmalarını yürüten SEDAŞ, müdahale sırasında olası tehlikelerin önüne geçmek adına enerji kesintilerine gitti. Geçtiğimiz gece 23:00 sularında kontrol altına alınan yangında itfaiye ve diğer ekiplerle birlikte hareket eden SEDAŞ, enerji nakil hatlarında aldığı tedbirler sonrası bölgeye enerji sağladı.

Yangının yayılmasını önlemek için süratle enerji nakil hatlarında kesinti yapıldığını anlatan SEDAŞ yetkilileri “Yangının başlamasıyla birlikte öncelikle tedbir amaçlı kesintiye gidildi. Yangının başından itibaren Orman Bölge Müdürlüğü ile koordine olan ekiplerimiz, Orman ve itfaiye ekiplerince soğutma çalışmalarının tamamlandığı noktalarda onarım çalışmaları yaparak enerjinin yeniden verilmesini sağladı. Acil durum çalışmalarımız sonucu nihai durumda 3 adet jeneratörle geçici olarak yangın bölgesindeki köylerin elektrik ihtiyacını karşıladık” şeklinde bilgi verdi.

SEDAŞ Üst Yönetim ekibinin de yerinde takip ettiği saha çalışmalarında destek ekipleriyle birlikte toplam 14 personel görev yaparken, 2 sepetli ve 5 adet 4 çeker arazi aracı, yüksek donanımlı 1 vinç ve 3 adet jeneratör barından güçlü araçlardan yararlanıldı.

SEDAŞ KURUMSAL İLETİŞİM VE MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR