Yolculuk Süreleri Yarı Yarıya Kısalıyor!
Yenikent-şehir merkezi arası 45-60 dakikalık yolculuk süresi, yeni sistemle birlikte 25-30 dakikaya düşecek. Bu devrim niteliğindeki değişiklik, her gün binlerce vatandaşın zamandan tasarruf etmesini sağlayacak.
Trafik Yükü Ortadan Kalkıyor
Şehir merkezinde her gün yaklaşık 2.000 sefer düzenleyen 122 araçlık minibüs, belediye ve halk otobüsü filosu, yeni sistemle birlikte mahalle içi "besleme hatlarına" dönüştürülüyor. Bu sayede şehir merkezindeki yoğun trafik yükü hafifleyecek ve akış daha rahat olacak.
M1 ve M2 Metrobüs Hatları Devreye Giriyor
Yeni sistemin kalbinde, iki farklı güzergahta çalışacak "M1 Korucuk Hattı" ve "M2 Kampüs Hattı" yer alıyor. M1 Hattı, Adapazarı Gar Meydanı ile Korucuk Ulubey İstasyonu arasında sefer yapacakken, M2 Hattı Kampüs ile Korucuk Ulubey İstasyonu'nu birbirine bağlayacak.
Mahalleler Metrobüse Besleme Hatlarıyla Bağlanacak
Karaman, Camili, Korucuk, Aşırlar ve Evrenköy gibi mahallelerin minibüs ve otobüs hatları artık şehir merkezine gitmeyecek. Bunun yerine, oluşturulan "mahalle içi besleme hatları" ile yolcular en yakın Metrobüs istasyonuna kolayca ulaşacak.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sistemin yürürlüğe gireceği tarihi kısa süre içinde açıklayacaklarını belirtti. Bu radikal dönüşüm, Yenikent bölgesindeki ulaşım anlayışını kökten değiştirmeye hazırlanıyor.
