Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 18:24

Vali Yaşar Karadeniz Sakarya'da Görevine Başladı

Sakarya'nın yeni Valisi Yaşar Karadeniz Pazartesi günü saat 09.00'da görevine başladı. Valilik sosyal medya hesabından yapılan açıklamada çiçek göndermek isteyenlerin AFAD hesabına bağış yapmaları bildirdi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 22-08-2023 12:12   Güncelleme : 22-08-2023 12:20
 Vali Yaşar Karadeniz Sakarya'da Görevine Başladı

Resmi Gazete’nin 10 Ağustos 2023 tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Manisa Valiliği görevinden Sakarya Valiliği görevine atanan Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz, İlimizdeki görevine başladı.

Resmi Daireler Kampüsündeki Valilik önünde düzenlenen karşılama törenine, İl Protokolü, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve Valilik personeli katıldı. Kendisini karşılayanları selamlayan Vali Karadeniz, daha sonra makamına geçti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yaşar Karadeniz, “Sakarya’mızda görev süremiz içerisinde ilk önce ilimizin önceliklerini, ihtiyaçlarını ve imkanlarını tespit edeceğiz ve bu doğrultuda sonuç odaklı çalışacağız. Tüm kesimlerle iş birliği içerisinde olacağız, gerektiği yerde de bilimin bize sunduğu ve verdiği imkanları, verileri değerlendirip hukuk kuralları çerçevesinde, Sakarya’mızın sorunları üzerinde hep birlikte çalışacağız. Basın mensupları bizim çalışma arkadaşlarımızdır. Her kesimle olduğu gibi, basınımızla da iş birliği içerisinde olacağımızı düşünüyorum” dedi.

“Soruları Yanıtladı”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz, “Deprem, ülkemizin en önemli gerçeğidir, İlimizde de bunun bilincinde hareket edeceğiz. Depremi derinden yaşamış ve özellikle 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Gölcük ve 12 Kasım 1999’da gerçekleşen Düzce depremlerinden büyük ölçüde etkinlenmiş bir ilde yaşıyoruz. Bundan dolayı kamu binaları ve eğitim kurumlarımız dahil yaşam alanlarımızın depreme dayanıklı olup olmadığının tespiti, öncelikli çalışma alanlarımız olacaktır. İlimizde de bu aşamaların büyük ölçüde tamamlandığını düşünüyorum. Ancak eksiklikler varsa gidermek için gayret edeceğiz.

“Sakarya Doğa Harikası Bir Yer”

Hizmet sektöründe gelişmiş ve turizmde adını duyurmuş Sakarya’mızın, metropol şehirlere ve özellikle İstanbul’a yakınlığı çok büyük bir avantajdır. Doğal güzellikleri bünyesinde barındıran, hem tarım hem de sanayi alanında önemli bir yere sahip olan Sakarya’mızın üretim alanındaki başarısı memnuniyet vericidir. İhracatta ülkemizde sekizinci sıradayız ve nüfus oranına baktığımızda oldukça iyi bir yerdeyiz. İnşallah bundan sonra bu başarıyı daha yukarı taşımak için her türlü gayreti göstereceğiz” diye söyledi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR