SASÇED Üniversite öğrencilerine geleneksel iftar yemeği düzenledi, iftar sonrası doyasıya eğlendiler...

Kısa adı SASÇED olan Sakarya Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği, her yıl düzenlediği Üniversite öğrencilerine iftar programını bu yıl da gerçekleştirdi. İftar programına katılanlar arasında akademisyen, yazar, Sapanca MYO öğretim görevlisi Sayın Zuhal Erol'da geceye renk katanlar arasında yer aldı. GECENİN FOTOĞRAFLARI VE HABERİN AYRINTILARI...

KÜLTÜR - SANAT - 27-03-2024 11:16

SASÇED Üniversite öğrencilerine geleneksel iftar yemeği düzenledi, iftar sonrası doyasıya eğlendiler...

Başkan Mahmure Çolak iftar yemeği konuşmasında birlikteliğin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Çolak, Ramazan-ı Şerif’in gönüllerimizi yumuşatan, kalpleri birbirine yaklaştıran manevi iklimine daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçtiğimizi belirtti. 

Dostlarımızla bu güzel iftar sofrasında bir araya gelmemizi sağlayan başta yönetim kurulu olmak üzere, Başkan Yardımcım Kerim Çatalbaş, yönetim kurulu üyeleri Nazife Karakaç Gülenç, Hacer Çatalbaş, Ayla Terzi'ye, dernek üyelerimizden Ela Ayaş'a, geceye maddi ve manevi katkıda bulunan Akademisyen, Yazar, Sapanca MYO Öğretim Görevlisi Sayın Zuhal Erol'a, Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni Sabahattin Birinci'ye, Fısıltı Haberleri Haber Müdürü ama bir o kadar marifetli ile mis kokan lezzetli yemekleriyle destek veren Aslı Kılıç Hanımefendi'ye, Ömer Pala Bey'e, Ada Bike Derneği Başkanı Yavuz Akova'ya, Gazeteci Muhittin Güven'e, geceye renk katan öğrencilerin her daim yanında olan MEAX Toptan Bölge Bayii Sahipleri Ömer Köroğlu ve Ensar Köroğlu kardeşlere, gecede gönüllü garsonluk yapan Barış Aldaş'a, bayan kuaförü Zeynep Eylül Sevim'e, sazıyla sözüyle her daim yanımızda olan Bağlamacı Mevlüd Aytekin'e, Afat Gönüllüleri Sema Uysal ve Yeşim Mete'ye, Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Serhat Demirel'e, Resim ve Fotoğraf Sanatçısı Zehra Çalışal'a, Eski Sakarya Doğumevi Anestezi Uzmanı Dr. Gülden Güller'e ve katılım sağlayan tüm öğrencilere ayrı ayrı teşekkür etti.

Öğrenci burslarından konferanslara, kurslardan yarışmalara kadar yapılan her türlü faaliyetin tarihimizin, kültürümüzün ve medeniyetimizin ihyası ve inşası yolunda kıymetli adımlar olduğunu vurguladı. Derneğin yeni neslin yetişmesine ciddi katkılar sağladığına inandığını belirtti.

Mübarek Ramazan ayını anlamına ve önemine uygun bir şekilde tüm milletimizle idrak etmeye çalıştıklarını ifade eden Çolak, bireysel olarak oruç tutarak, ibadet ederek, hayır ve hasenatı artırarak, garip gurebanın hal ve hatırını daha fazla sorarak bu ayın müjdelerinden istifade etmeye gayret ettiklerini dile getirdi.

Azı olan azdan, çoğu olan çoktan vererek bu iyilik kervanında yer aldıklarını belirten Çolak, Ramazan'ın her şeyden önce infak ayı olduğunu vurguladı. Peygamberimizin "Yarım hurma ile de olsa cehennem ateşinden korunun. Bunu da bulamayan güzel bir sözle ateşten korunsun." diyerek bizlere çok temel bir ilke imza attığını hatırlattı. Bu sebeple, bir Müslüman'ın durumunun iyi olduğu zaman veya şu seviyeye geldiğinde hayır yapacağı gibi bir düşünceyle bu meselelere yaklaşamayacağını, bilakis yarım hurma da olsa infak ederek, paylaşarak kendini ateşten korumanın yollarını arayacağını ifade etti. 

Geceye damga vuranlar arasında sazıyla sözüyle her daim yanımızda olan bağlamacı Mevlüd Aytekin yer aldı.

İftar programında her şey itina ile düşünülmüş, halaylar çekildi, doyasıya eğlendiler. MEAX Toptan Bölge Bayii Sahipleri Ömer Köroğlu ve Ensar Köroğlu kardeşler, gecede katılım sağlayan öğrencilerin gönlünü aldı. Her öğrenciye marka model fark etmeden telefon kılıflarını değiştirerek katkı sağladılar. Geceye katılanlar hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Sazıyyla Sözüyle Geceye Damga Vuranlar Arasında  STK eğitim gunulusuyum.Halk oyunları ôğretmeni ve isarat dili tercüman egiymeni, Konservatuvar öğrencisi Emine TULDARİ hanım efendi Yerini Aldı.

 

 

Geceye Damgasını verunlar arasında Sazıyla Sözüyle her daim yanımızda olan Bağlamacı Mevlüd Aytekin yerini aldı.

İFTAR PROĞRAMINDA HERŞEY İTİNA İLE DÜŞÜNÜLMÜŞ, 

HALAYLAR ÇEKİLDİ...

DOYASIYA EĞLENDİLER...

MEAX Toptan Bölge Bayii Sahipleri Ömer Köroğlu, Ensar Köroğlu kardeşlere,Gecede katılım sağlayan öğrencilerin gönlünü aldı.. Her öğrenciye Marka Model Fark Etmeden Telefon kılıflarını değiştirdi..

Geceye Katılanlar Hatıra Fotoğrafı çekildiler....

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
(KAIDER) Kars-Ardahan-Iğdır Derneği Başkanı Gürsel Baltacı Yönetim ve Danışma Kurulu ile İstişare Toplantısı

(KAIDER) Kars-Ardahan-Iğdır Derneği Başkanı Gürsel Baltacı Yönetim ve Danışma Kurulu ile İstişare Toplantısı

27-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

YAZAR EDA BERFİNNAZ DİKER ANKARA’DA

YAZAR EDA BERFİNNAZ DİKER ANKARA’DA

26-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT