Fısıltı HABERLERİ
Fısıltı HABERLERİ

​​​​​​​SAKARYA’DA DEV UYUŞTURUCU OPERASYONU: 216 KİLO ZEHİR SOKAĞA İNMEDEN ENGELLENDİ!

Haber 24-03-2026 17:39 294 izlenme

SAKARYA’DA DEV UYUŞTURUCU OPERASYONU: 216 KİLO ZEHİR SOKAĞA İNMEDEN ENGELLENDİ!

Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ekipleri, Adapazarı ve Erenler ilçelerinde gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyonlarla zehir tacirlerine ağır bir darbe indirdi. Ele geçirilen ham madde miktarı, facianın eşiğinden dönüldüğünü gözler önüne serdi.

SAKARYA – Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kritik bir başarıya imza attı. Şehrin huzurunu bozmaya çalışan sokak satıcılarına ve uyuşturucu imalatçılarına yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda devasa miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Zehir Fabrikası Gibi: 216 Kiloluk Ham Madde Ele Geçirildi

Emniyet güçlerinin titiz takibi sonucu Adapazarı ve Erenler ilçelerinde belirlenen adreslere baskın yapıldı. Yapılan aramalarda, uyuşturucu dünyasının en tehlikeli maddelerinden biri olan ve çoğaltıldığında piyasaya sürülecek miktarı katlayan ham maddeler ele geçirildi.

Operasyonun detaylarında en dikkat çeken unsur ise 72 gramlık A-M 2201 sentetik cannabinoid ham maddesi oldu. Uzmanlar, bu miktardaki ham maddenin tam 216 kilo bonzai üretiminde kullanılabileceğine dikkat çekti.

Ele Geçirilen Malzemeler Kan Dondurdu

Narkotik ekiplerince yapılan aramalarda uyuşturucu trafiğinin boyutunu ortaya koyan şu kalemlere el konuldu:

  • 18.000 adet sentetik ecza hapı,

  • 72 gram sentetik cannabinoid ham maddesi (216 kg bonzai üretimine eşdeğer),

  • 270 gram bonzai yapımında kullanılan aseton maddesi,

  • 0.94 gram tüketime hazır sentetik cannabinoid,

  • Uyuşturucu paketlemede kullanılan çok sayıda materyal ve düzenek.

2 Zehir Taciri Tutuklandı

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan şahıslar cezaevine gönderildi.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur," denilerek uyuşturucuya karşı sıfır tolerans mesajı verildi.

SAKARYA VALİLİĞİ BASIN BÜROSU

İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.