Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 11:50
1 Advert

ALTIN YÜREKLİ KADIN !

Hayrettin BULUT
Hayrettin BULUT
Giriş Tarihi : 26-01-2023 12:47

ALTIN YÜREKLİ KADIN !

Merhaba sevgili okurlarım geçtiğimiz günlerde Bursa'da   tarihi camileri yerleri  göreyim gezeyim dedim .

 Ulu cami'yi gezdikten sonra biraz altı  parmağa doğru gittim Arap Şükrü Sokağını gezdikten sonra karşıya geçip dar bir araya inip aşağı doğru yürümeye başladım .

ilgimi bir şey çekti Rusçuk Cami durup tabelasını okudum sağa sola biraz baktım eski tarihi bir cami mahallenin ortasında mütevazi küçük bir cami sonra bir çay ocağında oturup çay içesim geldi gözüm bir şeye takıldı .

Karşıda altın yürekli bir insan 

Çöplerin etrafını siliyor temizliyor etrafımda 5-10 tane kedi dolanıyor duruyor elinde  bir poşet pür dikkat onu izliyorum 
ama günlerden cumartesi sokakta hiç kimseler yok. Dikkatle ona bakıyorum sonra hayvanlar sanki o…
[12:24, 26.01.2023] Yazar Hayrettin Bulut: BURSA NIN MELEK 
ANNESİ !


Merhaba sevgili okurlarım 
Bursada dolanırken yaşadığım bir konuyu sizlere aktarmak istiyorum .
Arap Şükrü Sokağında sevgili bir dostumla buluştuk birseyler atistirdiktan  sonra karşıya geçip dar bir araya inip aşağı doğru yürümeye başladım .

ilgimi bir şey çekti Rusçuk Cami durup tabelasını okudum sağa sola biraz baktım eski tarihi bir cami mahallenin ortasında mütevazi küçük bir cami sonra bir çay ocağında oturup çay içesim geldi gözüm bir şeye takıldı .

Karşıda altın yürekli bir insan 

Çöplerin etrafını siliyor temizliyor etrafımda 5-10 tane kedi dolanıyor duruyor elinde  bir poşet pür dikkat onu izliyorum 
ama günlerden cumartesi sokakta hiç kimseler yok. Dikkatle ona bakıyorum sonra hayvanlar sanki onun dilinden anlıyormuş gibi onu izliyorlar onu bekliyorlar onun işareti ile  hayvanlar sıraya girdi sırasıyla hepsinin ciğerini verdi elindeki poşetten ciğerleri çıkarıp hepsine sırasıyla verdi  hayvanlar Onu bir güzelce yedi.

Ben onu izledim ve inanın  hayran kaldim   daha sonra yanına vardım ve mini bir sohbet yaptık on küsür yıldır bu hayvanları beslediğini bu civarda her gün bu tür faaliyetinin olduğunu tahmin ettim .

Tahminlerimde hiç yanılmadım  Çünkü bu koca yürekli insan belliki bunu bilinçli pirogramli yapıyor. 

Buzdolabının camından gözüküyor bir dizine hazır paket ciyer yarını ve sonraki günleri bekliyor .

Dayanamadım sordum bu besleme işini nasıl yapıyorsun?

Dünya tüm canlı varlıkların ortak yaşamsal alanıdır.
Hiçbirinin diyer canlının yaşamsal  alanına müdahil olmamalı gerekirse yaşamını kolaylastirmali dır.

Bende benim elimden geldiği kadar bu canlılara bakiyorum 

Yaradilmisi sevelim yaradandan ötürü .

Bu yüreği güzel insana  sordum sevgili arkadaşım Bu masrafı nasıl ve nereden karşılıyorsun?

Bana şu cevabı verdi Sonuçta hepimiz bu dünyada bir can sahibiyiz Hepimizin bir rızkı var ve hepimiz yaşamak zorundayız bu dünya hepimizin yaşamsal ortak alanıdır bu alana lütfen saygılı olalım ve dikkat edelim . 
Bu harcamayı ben kendi bütçeden karşılıyorum dedi .

Bursa'da altın yürekli bir kadın aslında o civardaki esnaf arkadaşların ona destek vermeleri gerekiyor çünkü o altın yürekli insanın söylediği gibi bu dünya tüm Canlı varlıkların yaşamsal ortak alanıdır Eğer birbirimizin yaşamsal alanlarına müdahale etmezsek dünya daha yaşanabilir ve daha iyi olur.

Şöyle diyor iyiliğin zamanı yok nezaman yaparsa  o zaman olur

Unutmayınız!
Dünyada  tüm güzel eserler kadinin dır.

Hayrettin bulut

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI YAŞAMAK YAŞATMAK İSTİYORUZ KORKMA  !..  DEPREM DEĞİL BİLİNÇSİZ YAPILAŞMA İNSANI ÖLDÜRÜR!  SEVGİ KARŞILIKSIZ İLAÇTIR  !  Haydi Bursa şimdi birlik zamanı.Bursa için el, ele Cumhuryet Halk Prtisi inegöl ilcesinin kıymetli üyeleri .  UĞURLAR  ÖLMEZ  !  DOĞAYI SEV ORMANLARI KORU !  Basın Milletin Ortak Özgür Sesidir Üyesi Olduğum      EMNİYETLİ HAYAT DERNEĞİ'nin BURSA'NIN  İLMEK İLMEK SEVGİSİ TÜM YURDU SARACAK.  ATATÜRK  KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR GÜN GELE  HARMAN OLA SARIKAMIŞ YA İSTİKLAL YA ÖLÜM SANATLA BULUŞAN ELLER OYMA SANATÇISI  AHMET USLU  BURSA BURSA'DAN  KARS'A İLMEK İLMEK SEVGİ KÖPRÜSÜ  OLGUN OKTAY DEMİRCAN İLE  DENİZLİ'DE DEĞİŞİM  ZAMANI EY İNSANLIK!...  KADIN OLMAK SUÇMU?  BU  ÇOĞRAFYADA.  BAŞ ÖGĞRETMEN  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ATATÜRK DİYOR 'Kİ!  YURT SULH, CİHANDA SULH...  SÜRGÜNDE KAYBOLUP GİDEN HAYATLAR AHISKA!  "Unutma, unutturma" GAZİ MUSTAFA  KEMAL ATATÜRK Ulusların  milli kahramanları vardır.  BURSA'NIN UMUDU  İLMEK İLMEK  SEVGİ GURUBU  !  İLELEBET YAŞASİN  CUMHURİYET!  CUMHURİYET VE KADIN!  EL ATKI YAŞASIN  LANETLİYORUM! Muhtar Küçük Ağa Büyük Taarruz ve Başkomutan BURSADA BAL GÖÇ RUZGARI BURSA'NIN HOŞ SEDASINDAN GÜZEL NAĞMELER YAŞANTIMIZI ŞEKİLLENDİREN KADINLAR ! İLK ADIM 19 MAYIS BURSA'YA BAHAR ÇOKTAN GELMİŞ ! HAYIRLI RAMAZANLAR! BEN ANA 'YIM ! ÇÜNKÜ BİR KADINIM! ÜLKEM RANTA KURBAN GİTMESİN GEÇMİŞ OLSUN ÜLKEM ! ZEYTİNİN MUCİZESİ SESİM OLURMUSUN DÜNYA DUYSUN ! SİYASETTE CESUR KADIN ! BULUT KADIN SİZLERLE !.. UNUTMAYINKİ SEVGİ İLAÇTIR! BAŞ ÖĞRETMEN MUSTAFA KEMAL SEVMEYİ UNUTTUK GALİBA! ŞİİRE KADIN'CA DOKUNUŞ! MİLLİ KAHRAMAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ONLARIN ADI Z KUŞAĞI 29 EKİM YAŞASIN CUMHURİYET ! ŞAİRCE "EZELDEN YARALI"! MOR EŞARP VE SIRLARI ! DUNDEN BUGÜNE KADRO ! TOPRAĞIN ELLERİ ! ANADOLUDAN BİR SELAM VAR ! EĞİTİM CİDDİ . MİLLİ MESELEDİR ŞAKAYA GELMEZ! NERESİNDEN BAKARSANIZ ! SANAT'TA KADIN ESİNTİSİ ! YURTTA SULH CİHANDA SULH! KURTULUŞA GİDEN YOL 30 AĞUSTOS BÜYÜK TAARU ŞANLI TARİHİMİZ ANAFARTALAR KANAYAN YARA EMLAK PİYASASI ! SINIR ÖTESİNDE ATATÜRK KİMDİR!
ÇOK OKUNANLAR